avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare propietate

Vecinului meu, cadru militar, i s-a facut contract de intretinere in 1999, de catre bunicul lui lasandu-i o casa cu gradina. In 2001, vecinul bunic a reziliat contractul de intretinere, redevenind propietar. Dupa sentinta data de judecatorie in 2001, vecinul bunic a incheiat un contract de vanzare cumparare cu tatal meu prin care ii vindea o curea de pamant de 2x115m.
In 2006, vecinul bunic a decedat iar nepotul a vandut toata propietatea in baza contractului de intretinere reziliat din 1999, fara sa tina seama de contractul nostru.
Noi dorim sa ne revendicam drepturile.
Cum trebuie sa procedam in acest caz.?
Putem face o sesizare la Parchetul militar, nepotul fiind cadru militar? Oare ce semnifica pentru cadrele militare exprimarea din contract " vand in deplina propietate si linistita posesie" ?
Cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 19:13, 28 Iulie 2007
doar prin instanta poti obtine recunoasterea dreptului tau in baza contractului pe care il ai....soliciti anularea partiala a contractului .....
"soliciti anularea partiala a contractului" a contractului de vanzare-cumparare a noilor propietari, la ei te referi?
sa-i fac sesizare la parchetul militar?
multumiri,

Avea cadastru terenul? Avea dezmembrare? Ati intabulat? Sau era intabulat vechiul proprietar? Ce act ati facut pentru cumpararea acelei fasii de teren?
Ce am eu:
1) Contract de vanzare cumparare pentru terenul respectiv, din 2001,autentificat la notar , inregistrat la primarie dar care nu a fost intabulat
2) chitante care atesta ca am platit impozitul pe teren din 2001
3) certificat de mostenitor intrucat tatal meu a decedat in urma cu 8 luni
4) am o copie a contractului de vanzare -cumparare de data recenta prin care nepotul a vandut ntreaga propietate in baza Contractului de intretinere reziliat (copia o am de la noii propietari)
Ce are nepotul vanzator:
1) Contract de intretinere facut de catre propietarul bunic in 1999, care a fost inregistrat la cartea funciara, intabulat in 1999
2) Sentinta civila prin care i s-a reziliat contractul de intretinere, emisa de judecatoria din localitate, prin care bunicul redevine propietar in 2001,
3)Un proces verbal, O adeverinta partiala de amplasament si delimitare din 2001, in care este delimitata partea vanduta catre noi, elaborata de comisia pt aplicarea legii nr. 18/1991
Mentioneaz ca si eu am o copie dupa toate actele nepotului
Situatia e destul de complicata. Ar trebui cineva sa va vada actele.
Trebuie vazute actele prin care ati cumparat, clauzele... Sentinta nu a fost inscrisa in Cf? Nu s-a facut modificarea? Ati cumparat pe raspunderea dv., exista vreo clauza spre finalul contractului (de regula) cu referire la situatia juridica de atunci a terenului?
Asta trebuie vazut, buna credinta a cumparatorului. Nu va pot spune sigur, dar imi pare ca aveti ceva problemute acolo. Trebuie vazute documentele in succesiunea incheierii lor. Si un extras CF.

Alte discuții în legătură

Teren vandut de doua ori a_gmona a_gmona Ajutati-ma va rog cu un sfat: In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe aceasi parcela de teren este posibil? viliezwarez viliezwarez Buna ziua am si eu o problema cu un teren cumparat in 2002 cu act notarial de vanzare cumparare.Am toate actele titlu propietate in original contractul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren fare acte de propietate ( dor rol la primarie ... 5inci 5inci Ma intereseaza si pe mine cum se poate intabula un pamant care nu are acte de propietate , are doar rol la primarie? Am facut cadastru pe respectivul teren ... (vezi toată discuția)