avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare propietate

Vecinului meu, cadru militar, i s-a facut contract de intretinere in 1999, de catre bunicul lui lasandu-i o casa cu gradina. In 2001, vecinul bunic a reziliat contractul de intretinere, redevenind propietar. Dupa sentinta data de judecatorie in 2001, vecinul bunic a incheiat un contract de vanzare cumparare cu tatal meu prin care ii vindea o curea de pamant de 2x115m.
In 2006, vecinul bunic a decedat iar nepotul a vandut toata propietatea in baza contractului de intretinere reziliat din 1999, fara sa tina seama de contractul nostru.
Noi dorim sa ne revendicam drepturile.
Cum trebuie sa procedam in acest caz.?
Putem face o sesizare la Parchetul militar, nepotul fiind cadru militar? Oare ce semnifica pentru cadrele militare exprimarea din contract " vand in deplina propietate si linistita posesie" ?
Cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 19:13, 28 Iulie 2007
daca terenul il aveti in posesie/folosinta, comportati-va in continuare ca veritabili proprietari.daca noul cumparator nu s-a inscris in cf, sunteti la egalitate de arme.va inscrieti voi primii:primul venit,primul servit, pt ca niciunul nu avea act opozabil tertilor prin lipsa de diligenta a neinscrierii in cf.daca s-a inscris, nu mergeti pe actiune in anulare pt ca cererea e complkexa;promovati "ghinisor"o actiune care sa cuprinda constatarea proprietatii dvs, cu limitrofii de rigoare, cu expertiza topo pt justa granituire, si daca ei s-au intabulat,capat subsidiar de cerere cu rectificare tabulare si dezmembrare, respectiv acordare de nou cf pt nou imobil (teren) rezultat ca "de-sine-statator". rapiditatea in actiune este recomandata, succes;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vandut de doua ori a_gmona a_gmona Ajutati-ma va rog cu un sfat: In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe aceasi parcela de teren este posibil? viliezwarez viliezwarez Buna ziua am si eu o problema cu un teren cumparat in 2002 cu act notarial de vanzare cumparare.Am toate actele titlu propietate in original contractul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren fare acte de propietate ( dor rol la primarie ... 5inci 5inci Ma intereseaza si pe mine cum se poate intabula un pamant care nu are acte de propietate , are doar rol la primarie? Am facut cadastru pe respectivul teren ... (vezi toată discuția)