avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare pur teoretica despre prepusenie, art 1373
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare pur teoretica despre prepusenie, art 1373

Invederez moderatorilor ca n-are nicio legatura topicul acesta cu subiectele anterior discutate despre raspunderea judecatorilor pt eroarea judiciara.

art. 1373 alin (2) arata ca Este comitent cel care, în virtutea unui contract sau în temeiul legii
Este evident ce reprezinta prepusenia in cazul unui contract intre comitent si prepus.
Dar la ce se refera in cazul ca legea stabileste relatia intre comitent si prepus?? Ma intereseaza eventual si niste exemple.

Alte discuții în legătură

Situatie la frizerie ContSters377028 ContSters377028 Daca eu sunt patronul unei firme care lucreaza cu clienti destul de mult, si cand vine un client la un angajat de-al meu, angajatul meu ii rupe o mana ... (vezi toată discuția)
Executarea unei firma cu activitate suspendata Mary136 Mary136 Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Un sofer de camion a facut un accident minor (soldat doar cu daune materiale) in Germania in 2016. Se pare ca firma nu ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg moralitatea textului legii raspunderii comitentilor pentru prepusi eusaisapte eusaisapte Nu inteleg urmatorul text: Cod Civil (3) Comitentul nu răspunde dacă dovedeşte că victima cunoştea sau, după împrejurări, putea să cunoască, la ... (vezi toată discuția)