Buna ziua,
Am o nedumerire: doresc sa achizitionez un apartament prin creditul Prima Casa a carui suprafata este 55 m patrati,dar PROBLEMA este ca suprafata apartamentului in acte este de 41m patrati deoarece proprietarii impreuna cu ceilalti locatari ai blocului au extins balconul cu inca 14 m patrati, ei au autorizatie de constructie care a expirat de ani buni, insa nu este facuta receptia lucrarii deoarece cel de la etajul 4 nu are extins balconul,are doar stalpii de sustinere.Acum intrebarea este: se poate intabula suprafata de 14m patrati chiar daca lucrarea nu este finalizata in totalitate, sau suntem blocati deorece cel de la etajul 4 nu are terminat balconul? Pe mine m-ar interesa intabularea balconului fiindca banca mi-ar accepta o valoare mai mare a creditului.
Va multumesc.
Problema este ca receptia poate fi facuta doar daca cel de la 4 isi termina balconul,iar asta nu o sa se intample curand.Asta inseamna ca nu o sa se poata intabula doar daca se termina lucrarea in totalitate?
Multumesc.
Problema se discuta la Primarie, in mod corect ar trebui sa se prelungeasca Autorizatia de constructie si sa se plateasca o taxa de prelungire, totodata discutati cu cei de la Primarie daca accepta sa se faca receptie la ce exista acum(pe constructie partiala) si la finalizare pe diferenta.
Mult succes.
Pe mine ma intereseaza sa pot sa intabulez suprafata aia,deoarece eu chiar daca prelungesc autorizatia de constructie,vecinul de la 4 nu o sa isi construiasca balconul si atunci receptia finala a lucrarii nu va fii facuta niciodata...eu am nevoie sa pot sa intabulez fara sa mai astept sa construiasca cel de la 4 balconul.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.