avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare proprietate

Buna ziua.Am mostenit de la bunica o cota de aprox 20% din proprietate(compusa din casa,anexe si teren;eu avand cate o cota din fiecare),restul apartinand matusii mele.Dansa vrea sa cumpere cota mea din proprietate.
Din ce stiu eu aceasta proprietate nu are cadastrul facut.
Intrebarea mea este daca trebuie sa facem cadastru,apoi dezmembrarea proprietatii pe baza certificatului de mostenitor,pentru a vinde cota de mea din proprietate?Sau pot vinde doar in baza certificatului de mostenitor,fara a face cele mentionate mai sus.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 17:43, 19 Februarie 2015
Titularul drepturilor dobandite prin mostenire, nu va putea dispune de acestea decat dupa inscrierea lor valabila in cartea funciara.
vedeti art. 887 NCciv
Ma scuzati, dar tot nelamurit sunt.Dupa dezbaterea mostenirii am dus certificatul de mostenitor la primarie pentru inscriere.
Prin urmare,pot vinde partea mea doar in baza certificatului de mostenitor?sau am nevoie de cadastru?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
george88, utilizator
Nu, va trebuie cadastru si intabulare pe intreg imobilul. Vreti sa dati cota dvs celuilalt proprietar? Atunvi se face partaj, nu vanzare, asa este firesc si in plus sunteti scutit de impozit la partaj, la vanzare nu.
Partajul inseamna ca dvs cedati cota dvs de proprietate celuilalt copartas in scchimbul unei sulte (bani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota proprietate george88 george88 Buna ziua.Am mostenit de la bunica o cota de aprox 20% din proprietate(compusa din casa,anexe si teren;eu avand cate o cota din fiecare),restul apartinand ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)