avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debitor decedat - Credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debitor decedat - Credit neachitat

Buna ziua,

Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara girant sau coplatitor si fara ipoteca.
A fost facuta si o asigurare de viata, in caz de accident, nicidecum pe caz de boala cum a decedat.
A decedat acum 2 ani si de atunci creditul nu a mai fost achitat. Am fost la banca si am depus certificatul de deces si toate actele aferente, dar tot primim citatii precum trebuie sa achitam restul sumei.
Bunuri pe numele tatalui sunt o masina si casa care este si pe numele mamei.
Succesiunea la notar a fost facuta, din care rezulta ca am acceptat mostenirea.
Precizez ca nu am stiut nimic de acest credit nici eu nici mama, pana putin dupa decesul lui, deoarece ei au trait despartiti de mai bine de 10 ani.
Ce se poate face in acest caz?

Ce se intampla daca suma datorata bancii este mai mare decat pretul masinii?
Banca poate pune sechestru pe casa ? sau o poate scoate la vanzare tinand cont ca e si pe numele mamei ?
Se poate pune propire pe salariu ?

Cel mai recent răspuns: n0cL1p , utilizator 13:33, 19 Februarie 2015
Acceptarea mostenirii presupune si acceptarea obligatiilor persoanei decedate.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Am inteles ca am acceptat toate obligatiile, dar ma intereseaza in caz de neplata daca se poate ajunge la sechestru pe casa tinand cont ca, casa e si pe numele mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste datoriile dupa moartea unei persoane georgy1985 georgy1985 As dori sa stiu, daca soacra mea are datorii la banca :o descoperire de cont si un card de nevoi personale pe care nu le-a achitat, si in cazul in care aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)