Buna ziua! Am o mare problema. Acum un an am dat un bilet la ordin unui furnizor de materiale, cu termen de o luna. Am avut probleme foarte mari si nu am reusit sa achit biletul. Furnizorul m-a pasuit cateva luni, insa in decembrie mi-a introdus biletul in banca, si bineinteles nu am avut acoperire. De aici si problemele. Respectivul mi-a zis ca o sa dea drumul la acte, sa sesizeze politia, sa trimita executorul, etc. Am incercat sa ajung la o intelegere cu el si mi-a adus un contract de mediere, incheiat de un mediator platit de el, prin care am convenit sa-i platesc datoria esalonat, in 4 luni. Am semnat si o declaratie prin care se stipula ca, daca nu-i dau banii la sf fiecarei luni, schela prietenului meu sa fie a lui (insa el de fapt nu are schela si nici nu a semnat ca ar avea). Nu am reusit sa-i achit pana acum nimic, si ma ameninta mereu ca, impreuna cu avocatul si cu executorul o sa dea drumul la acte, sa trimita executorul si sa anunte politia. Astazi m-a sunat si mi-a propus urmatoarele : sa storneze toate facturile pe care le am cu firma lui, sa faca din nou aceleasi facturi pe o alta firma a lui, ca eu sa nu apar cu o datorie veche, sa-i dau 10000 ron in cateva zile si sa-i dau un alt bilet la ordin pe suma ramasa. Problema este ca mie imi e frica sa fac asta din nou, pentru ca nu sunt 100% sigura ca reusesc sa achit intreaga suma la timp. Dar nici nu vreau sa am probleme cu politia, cu executorul, pt ca tatal meu e bolnav si nu vreau sa stie nimic. Eu pe numele meu sau pe numele firmei nu am nimic. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat? Va multumesc mult!
Politia nu are nicio treaba in toata afacerea asta. Poate doar cu rolul de bau bau, sa va sperie pe dvs. Si nici schela prietenului nu are legatura cu subiectul. Furnizorul dvs. poate, prin intermediul executorului judecatoresc, sa execute bunurile/veniturile firmei. Cum nu aveti nimic o sa fie cam greu. In schimb figurati in CIP cu un incident minor (deoarece BO a fost introdus dupa scadenta) - nici asta nu va afecteaza foarte mult. Privind din punctul de vedere al furnizorului e normal sa foloseasca orice mijloace (inclusiv intimidarea) sa recupereze ceva ce-i apartine. Nimanui nu-i place sa ia "teapa", mai ales una de cateva sute de milioane.
Si atunci ce pot sa fac? Imi spune mereu ca nu mai tine de el, ca tine de executor, de avocat, nici eu nu mai inteleg sincer. Am totusi banuiala ca are si niste probleme cu firma actuala, si de asta vrea acum sa storneze facturile si sa le treaca pe o alta firma a lui. Eu nu vreau alte probleme, sa o iau de la capat cu inca un bilet la ordin, alte presiuni asupra mea. Ce pot face in cazul acesta? Ce sa-i spun atunci cand imi zice ca trimite executorul si anunta politia? Va multumesc.
Vi s-a explicat deja. Nu este o faptă penală. Emiterea unui BO fără acoperire nu este prin ea însăși o faptă penală, ar fi o faptă penală doar dacă se demontrează că ați intenționat să îl înșelați, ceea ce este imposibil dacă dvs. veți declara că nu ați intenționat să îl înșelați.
Executorul nu va face altceva decât să constate că nu aveți bunuri urmăribile. Avocatul nu va face decât să îii ia creditorului niște bani.
Poliția va da o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale, deoarece nu s-a săvârsit o faptă penală.
Pentru ca executorul sa constate ca nu am bunuri personale, va venii la domiciliu? Si inca ceva va rog, daca am semnat contractul de mediere in care erau stipulate detaliat modul in care sa-i platesc esalonat datoria si termenele la care sa platesc, ce urmari poate avea faptul ca nu am respectat contractul? ( stampilat si semnat de catre un birou de mediator, implicit de un mediator, dar si semnat si stampilat de catre mine)
Bo avalizat
liviu2011
Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita
stati laura
Buna ziua,
eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)