avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interogatoriu diferit pentru parat si reclamant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interogatoriu diferit pentru parat si reclamant

Buna ,prietena mea este reclamanta intrun proces. Judecatorul a dispus ca reclamanta sa depuna in termen de 10 zile intrebarile catre parat,
iar intrebarile catre reclamanta din partea paratului va fi puse la prima sedinta de judecata .
Intrebarea : raspunsurile paratului raclamanta va afla inainte de infatisare ?
Este corect ca reclamanta sa afla intrebarile numai la proces ?si sa raspunda pe loc ?

multumim
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:01, 19 Aprilie 2015
Art. 355 NCPC

Luarea interogatoriului persoanelor juridice

(1) Statul şi celelalte persoane juridice de drept public, precum şi persoanele juridice de drept privat vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica în prealabil, în condiţiile prevăzute la art. 194 lit. e).
(2) Se exceptează societăţile de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la interogatoriu.

Daca i s-a pus in vedere reclamantei sa depuna interogatoriul in termen de 10 zile, inseamna ca paratu/a este persoana juridica, aceasta fiind procedura legala.

Buna
Prietena mea,reclamanta ,a trimis interogatoriul catre parat,paratul a raspuns.La proces pe reclamanta a interogat judecatorul.
Judecatorul a amanat data pronuntarii hotaririi cu 15 zile,pana atunci reclamanta poate sa depune inscrisuri. Aceste inscrisuri la ce se refera : la raspunsurile date de reclamanta sau la intrebarile cuprinse in interogatoriu catre parat ?
Este corect ?
multumim
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
ili47, utilizator
ili47 a scris:
Aceste inscrisuri la ce se refera : la raspunsurile date de reclamanta sau la intrebarile cuprinse in interogatoriu catre parat ?

La niciunul dintre înscrisurile menţionate de dvs., acestea se află la dosar. Judecătorul i-a spus prietenei dvs., în şedinţă, ce mai poate să depună la dosar. Îmi pare rău, însă nu cred că poate ghici cineva de pe forum ce a spus judecătorul.

Multumesc pentru raspuns ,
judecatorul a zis ca pronuntarea va fi la data de 27 aprlie ,intrebam daca va fi intr-o sala de judecata ? fiindca nu apare pe portal data ,ora ?
multumim
Ar trebui ca pe portal să apară şi data de 27 aprilie, şi ora (de regulă, corespunzătoare orei la care s-a desfăşurat ultima şedinţă). Teoretic, pronunţarea ar trebui să aibă loc în şedinţă publică, însă aşa ceva nu se întâmplă. Urmăriţi soluţia pe portalul instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriul paratului olariudaniel olariudaniel buna ziua, sunt intr-un proces civil in calitate de reclamant iar in cererea de chemare in judecata am cerut si proba cu interogatoriu pentru parat dar fara a ... (vezi toată discuția)
Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu intimatei nicxon nicxon buna ziua, Am un proces pe litigii de munca,unde urmeaza sa depun inscris interogatoriu pentru intimat (cons.local),vreu sa stiu care este procedura sau ... (vezi toată discuția)