avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de conducere,aceesta fiind anulat.

In data de 22.10.2013 in urma unei sentinte am fost condamnat la 2 ani si 9 luni cu suspendare si anularea permisului de conducere in baza art.87 alin.1 din OUG 195/2002.

"In baza art.81 C.P.dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 2 ani si 9 luni reprezentand termen de incercare stabilit in conditiile art.82 C.P.
In baza art.71 al.2 C.pen.aplica inculpatului pedeapsa accesorie constand in interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a,art.64 alin.1 lit.b
C.pen.,iar in baza art.71 al.5 C.pen.dispune suspendarea executarii pedepsei accesorii pe durata termenului de incercare"

Cand pot sa sustin examenul pt.obtinerea permisului de conducere???Dupa 2 ani si 9 luni#-o
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:19, 19 Februarie 2015
Daca data aratata de dvs. este data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, puteati deja sa va prezentati la examen pentru a obtine permisul de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, intrucat termenul este de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.( art 116 din Oug.195/2002)
Nu confundati termenul de incercare de 2 ani si 9 luni cu termenul dupa care puteti obtine permisul de conducere, pentru ca cele 2 termene sunt distincte , fara avea o legatura unul cu altul in situatia data.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Explicatie Andreiuca Andreiuca As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto pytym pytym salut am si eu o intrebae pt aceasta fapta pe ce durata de timp mi se inuleaza permisul auto În baza art.87 alin.5 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu ... (vezi toată discuția)