avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa fug cu copilul de acasa !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa fug cu copilul de acasa !

Buna ziua !
Am nevoie de sfaturi si de lamuriri de la persoane care stiu ca pot da raspunsuri reale.
Sunt casatorita de 8 ani, avem un copil de 7 ani si locuim la parintii mei.
Primii 3 ani de casnicie au fost asa cum mi-am dorit.
Dupa acesti 3 ani s-au instalat din ce in ce mai mult certuri, insulte, agresiuni verbale, chiar si fizice de cateva ori. Bine, nu snopita, dar cate o palma, imbrancituri, tras de haine.
Am avut o prima tentativa de divort, cu toate demersurile la judecatorie, dar pana la prima infatisare ne-am impacat. N-a durat mult pana cand tensiunea a revenit si am mai tinut-o asa pana cand dupa alti 2 ani de la impacare iar ne-am despartit, dar fara demersuri pt divort. De data aceasta am stat separati aproape 1 an si i-ar ne-am impacat. La fiecare impacare lucrurile au luat-o razna tot mai mult.
Si pt ca locuim cu parintii mei, clar sunt probleme. Ai mei intervin intre noi si de cele mai multe ori, in favoarea lui. Nu mai rezist tensiunii, simt ca nu mai am loc in casa. Totusi, parintii mi-au spus clar ca daca ma gandesc la o alta despartire, cea care va pleca voi fi eu. Deci, nu mai am pe nimeni langa mine. Decat copilul.
Ma tot gandesc de ceva timp sa fug de acasa si un singur lucru ma sperie. Daca fug cu copilul, ce mi se poate intampla dpdv legal ? Ma pot da in urmarire, ma pot acuza de rapire si parasirea domiciliului ? Imi pot lua copilul ?
Vreau sa-mi incep o viata noua, doar eu si copilul, departe, in alt judet, unde sa-mi caut o locuinta pt inchiriere, un servici si o scoala pt copil.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:38, 20 Februarie 2015
Cel mai sigur pe tru dvs pt a evita orice probleme ulterioare este sa introduceti de urgenta cerere de desfacere a casatoriei precum si de exercitarea a autoritatii tutelare si de atabilire a domiciliului copilului la dvs. Pe cale de urgenta puteti face acest demers si prin ordonanta presedintiala. Insa trebuie sa faceti divada veniturilor stabile si a unui domiciliu stabil. Autoritatea tutelara va lua parte la cele doua actiuni si va stabili daca minorul poate fi crescut in mediul si caminul indicat de dvs
Nu pot face nici un demers de acest gen pentru ca nu mai am cum sa fug. E imposibil sa duc o dovada de venit, daca nu am servici ...
Eu nu vreau sa fac nimic legal inainte de a fugi pt practic imi tai craca de sub picioare. Pe mine ma intereseaza daca sotul poate face ceva legal impotriva mea
Problema e ca trebuie sa aveti bani de chirie si sa va intretineti pana gasiti de munca.
Problema e ca nu aveti cum sa fugiti.
Adica nu puteti disparea si sa nu stie tatal copilului unde sunteti.
Si ca urmare trebuie sa va ganditi la cum veti face sa va traiti viata.
Nu vad ce craca va taiati de sub picioare daca cereti divortul si stabilirea locuintei la dvs.
Deci, legal, ca sa puteti avea un viitor si dvs si copilul dvs (ca fugitul n-a ajutat pe nimeni pe termen lung) trebuie sa va gasiti un loc de munca (altfel cu ce va veti intretine dupa ce veti "fugi", credeti ca locurile de munca se pot gasi in timp ce copilul trebuie sa se adapteze la un nou oras, la o noua scoala, in timp ce alergati sa luati copilul de la scoala si il tineti la dvs la interviu?)
Apoi, dupa ce v-ati gasit un loc de munca, trebuie sa va inchiriati o locuinta, oricat de mica, in care sa puteti locui dvs si copilul dvs (fie si o camera intr-un apartament).

Copilul trebuie sa poata merge la scoala, trebuie sa aveti un plan pentru perioada dintre sfarsitul orelor de scoala si sfarsitul programului dvs de lucru, un plan pentru vacantele copilului, un plan pentru ocazionalele imbolnaviri.

Copilul dvs are dreptul sa aibe un tata cu care sa poata vorbi, sa poata relationa, sa se poata juca (de aceea nu puteti fugi in alt judet) - deci are nevoie de un program de vizite.

Odata ce dvs demonstrati ca va puteti descurca singura (nu mai sunteti dependenta de parinti si de sot), parintii dvs isi vor schimba atitudinea fata de dvs.

Din nou, repet, nu aveti cum fugi. Nu aveti unde fugi. Aveti un copil mare si nu vreti sa-l invatati sa fuga din calea problemelor, trebuie sa-l invatati, prin exemplu propriu, cum sa rezolve problemele si cum sa nu se lase calcat in picioare.

Succes!

Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț custodie RemusLucian RemusLucian Buna, la vârsta fetitei de 1 an soția a plecat la munca în străinătate eu lucram în construcții prin tara deplasări iar fata a stat cu părinții mei. ... (vezi toată discuția)
Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Bună, sunt căsătorită, am un copil de 14 ani și vreau să ... Natada Natada Bună sunt căsătorită am un copil de 14 ani și vreau să divorțez de soțul meu . Domiciliu meu și al copilului este la el casa fiind înainte de ... (vezi toată discuția)