avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzari catre persoane fizice fara casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzari catre persoane fizice fara casa de marcat

Am o societate comerciala si vrem sa deschidem un punct de lucru, putem vinde catre persoane fizice fara casa de marcat (cu factura si chitanta sau alte mijloace)?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:44, 26 Februarie 2015
Nu. Va trebuie casa de marcat fiscalizata pe adresa de la punctul de lucru.
domnul george ,dar nu conteaza si in ce conjunctura au loc aceste vanzari catre PF ?aceeasi intrebare am pus si eu si mi s-a spus ca pot vinde cu factura si chitanta .Ca sa va detaliez activitatea noastra ,santem o,, fabricuta,, producatoare de usi,ferestre,balcoane etc (tamplarie ) pe baza comenzilor luate facem produsul finit pe care il transportam si montam la client .avem un intreg proces de productie justificat cu BC,Raport productie ,bon predare .fisa articolului realizat etc .Sant persoane fizice care isi fac tamplarie a carei valoare ajunge pana la 100.000 lei si ii dam posibilitatea sa ne plateasca in cate 5-8 rate .Nu stiam nici noi cum sa mai procedam pt ca ramaneam in gestiunea unde aveam casa de marcat cu sold pt partea neincasata dar faptic tamplaria era montata la client .Am cerut pareri si mi s-a spus ca fiind produs finit care are in spate un proces tehnologic justificat ,a carei valoare este destul de mare si fiind produse cu durata de viata indelungata care sant pretabile la garantii imi da posibilitatea de a folosi ch si FF catre persoanele fizice .Mentionez ca nu avem magazin de desfacere sau prezentare ,pur si simplu clientul ne spune ce vrea mergem si luam masuri si pe baza lor bagam in lucru tamplaria .Nu am fost informata corect ?Ce alta posibilitate as avea pt ca folosind casa de marcat nu voi avea o gestiune reala nicicum din cauza incasarii in rate a lucrarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)
Servicii sau productie? niko 94 niko 94 O firma de termopane care produce tamplarie la comanda CAEN 2223,este servicii sau productie? Puteti sa-mi dati si baza legala? Sunt putini angajati, nu ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare produs finit adrianabresug adrianabresug Cand se inregistreaza produsul finit la pret efectiv si cand la pret prestabilit ? Care sant conditiile ? (vezi toată discuția)