Am o societate comerciala si vrem sa deschidem un punct de lucru, putem vinde catre persoane fizice fara casa de marcat (cu factura si chitanta sau alte mijloace)?
domnul george ,dar nu conteaza si in ce conjunctura au loc aceste vanzari catre PF ?aceeasi intrebare am pus si eu si mi s-a spus ca pot vinde cu factura si chitanta .Ca sa va detaliez activitatea noastra ,santem o,, fabricuta,, producatoare de usi,ferestre,balcoane etc (tamplarie ) pe baza comenzilor luate facem produsul finit pe care il transportam si montam la client .avem un intreg proces de productie justificat cu BC,Raport productie ,bon predare .fisa articolului realizat etc .Sant persoane fizice care isi fac tamplarie a carei valoare ajunge pana la 100.000 lei si ii dam posibilitatea sa ne plateasca in cate 5-8 rate .Nu stiam nici noi cum sa mai procedam pt ca ramaneam in gestiunea unde aveam casa de marcat cu sold pt partea neincasata dar faptic tamplaria era montata la client .Am cerut pareri si mi s-a spus ca fiind produs finit care are in spate un proces tehnologic justificat ,a carei valoare este destul de mare si fiind produse cu durata de viata indelungata care sant pretabile la garantii imi da posibilitatea de a folosi ch si FF catre persoanele fizice .Mentionez ca nu avem magazin de desfacere sau prezentare ,pur si simplu clientul ne spune ce vrea mergem si luam masuri si pe baza lor bagam in lucru tamplaria .Nu am fost informata corect ?Ce alta posibilitate as avea pt ca folosind casa de marcat nu voi avea o gestiune reala nicicum din cauza incasarii in rate a lucrarii .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.