avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lnregistrare produs finit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lnregistrare produs finit

Cand se inregistreaza produsul finit la pret efectiv si cand la pret prestabilit ?
Care sant conditiile ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 15:49, 18 Iunie 2015
va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e cu aceste preturi :prestabilit sau de productie si efectiv
cel prestabilit sa inteleg ca se stabileste pe baza unei anticalculatii avand ca baza datele din luna precedenta celei in care se face productia ?
pret productei - ch directe (materii prime ,auxiliare ,salarii ,amortizare) sau e acelas cu pret prestabilit ????
pret efectiv -pret productie +plus celelalte ch distribuite ????
Care e diferenta ?cu ce pot influienta 121 aceste preturi ?
Este o greseala sa tin gestiunea la pret de productie la care pun adauos si tva in momentul in care vand ?Este nevoie de contul 348 ?
Pret prestabilit este diferit de pret productie sau e acelas lucru ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie productie lucia12 lucia12 Am si eu nevoie de ajutor privind descarcare de gestiune la productia care se vinde in magazinele proprii. productia o am la un cost prestabil ( de aici ... (vezi toată discuția)
Productie -patiserie Cotinghiu Marcela Cotinghiu Marcela Buna, va rog frumos sa ma ajutati la o problema ,vreau sa-mi deschis o palacintarie si nu stiu ce acte am de facut pt. productie,cum calculez pretul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare sub pretul inregistrat in contabilitate Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma cumpara lemn de la ocolul silvic pe picior lemn ,il inregistraza in contabilitate ca marfa.il vinde apoi ca lemn de foc cu un pret mic ,iar ca lemn de ... (vezi toată discuția)