avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita neplata despagubire rovigneta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita neplata despagubire rovigneta

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.
Prietenul meu a avut 2 amenzi pentru rovinieta in anul 2011. Una a fost platita integral, iar pentru cea de-a doua a fost platita partea de amenda, fara a se plati insa taxa de despagubire. Asadar, problema este cu cea de-a doua amenda, respectiv cu neplata taxei de despagubire.
Mentionez ca nu am stiut de existenta celei de a doua amenzi, pentru ca nu mai locuieste nimeni la adresa de domiciliu, fiind plecati cu totii din tara. Partea de amenda s-a platit intamplator, intr-o vizita la primarie, cand mama prietenului meu a platit ca primarul 250 lei amenda, insa fara sa intrebe ce amenda e aia. #-o In fine.. Ideea este ca acum am primit un teanc de hartii de la un anume executor, teanc de hartii care mi-a survenit dupa cele 15 zile in care puteam sa contest in instanta decizia de executare silita.
Am sunat la cei de la Cestrin, exprimandu-mi indignarea ca trebuie sa platesc niste bani unui nene executor, fara sa iau la cunostinta de aceasta situatie in timpul in care puteam face contestatie. De la Cestrin mi s-a spus ca daca au trecut acele 15 zile, pot face totusi contestatie la faptul ca au afisat la adresa de domiciliu instiintarea de domiciliu si contestatie la executarea silita.
Ma intreb insa daca este cu adevarat posibil.
Daca da, care este procedura?
Ma puteti ajuta cu o formulare a acestui tip de contestatie?
Se poate depune si prin posta, sau numai personal la tribunalul de la adresa la care e inmatriculata masina?
De asemenea, am citit ca in 2012, taxa asta de despagubire a fost declarata neconstitutionala. De ce mi se cer deci acum bani pentru ceva ce nu mai exista in lege?
Sincer, platim taxa de despagubire, ok. Asta e, s-a intamplat atunci sa nu aem rovinieta.
Insa ce ma supara pe mine, e japca asta a executorilor judecatoresti.
Daca aveau si ei niste tarife decente, la 100 lei acolo pentru deranj, nu mai imi bateam capul. Dar asa, e vorba mai mult de un principiu. Am senzatia ca in contextul in care un roman normal castiga 1000 lei pe luna, sa imi ceri 400 lei pentru ca ai trimis 3 hartii mi se pare strigator la cer.
Va rog sa ma scuzati daca v-am rapit prea mult timp si astept cu nerabdare un raspuns.

Numai bine.

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru taxa de despagubire neplatita LucaMoise LucaMoise Buna ziua. in primavara acestui an, sotia mea s-a dus la ANAF pentru a-si plati taxele, ocazie cu care a aflat ca are o amenda neplatita pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda rovinieta icvasilescu icvasilescu Am primit o amenda pentru rovinieta si vreau sa stiu daca este valabila sau se prescrie. Data constatare contraventie: 03.04.2011 Data intocmire PV: ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu amenda rovinieta 2012. pot anula amenda? andreiionel andreiionel Am primit pe email ca am poprire pe contul de la ING sub acest mod. Stimate client, Va informam ca in data de 17.08.2015 pe contul/conturile ... (vezi toată discuția)