Dispun de pământ pe care l-am avut în arenda la o societate agricola. Arendatorul dorește sa schimbe contractul din contract de arenda în contract de locațiune. Care este diferența între ele, avantaje și dezavantaje, aspecte juridică-economice.
Multumesc.
A se consulta Noul Cod civil.
contractul de locatiune: art. 1777-art. 1824
contractul de arenda: incepand cu art. 1836
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Uzucapiune
euaditza
Strabunica mea a decedat in 1996. Dupa moartea acesteia mama() a platit impozitul pe pamantul pe care aceasta la avut (pe numele decedatei prin persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda
ralf84
Buna ziua,
Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda?
M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.