avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire caldura

Buna ziua,
De mai multi ani am aceasta problema, si cum urmeaza luna martie, presupun ca si in acest an ma voi bucura de ea: de obicei la 1 martie, indiferent daca temperatura de afara este negativa sau de 2 grade, se inchide caldura, fara a se solicita majoritatea locatarilor din bloc, sau, in cazul in care se solicita si se obtine, ulterior, chiar daca temperaturile sunt negative, nu se mai da drumul la caldura.
Amanunte despre minciunile administratorului tin de telenovele, si nu doresc sa le detaliez (exemplu "RADET nu mai furnizeaza caldura", sun cu el de fata la RADET si mi se spune clar ca nu au sistat nicio clipa furnizarea caldurii, etc)

Considerand ca furnizarea caldurii este un drept de care sunt privat, doresc sa actionez in instanta asociatia de locatari.
- am 2 copii mici
- nu am soare, apartamentul fiind situat in curtea interioara, umbrit de celelalte blocuri
- pentru a suplini lipsa de caldura am cumparat 3 convectoare, cu ajutorul carora am distrus instalatia electrica din casa
- costul consumului electric il depaseste pe cel al caldurii, in conditiile in care aportul de caldura este mai mic (caldura RADET: ~2 mil / 26 grade, caldura 3 convectoare : ~3.5 mil/22 grade)

Daca sunt persoane care ma pot reprezenta in instanta / mediatori care doresc sa intervina in aceasta problema, ii rog sa ma contacteze in privat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:39, 20 Februarie 2015
Undeva, langa bloc sau chiar in zona subsolului exista o zona de separare a bransamentelor. Ei, de acest loc trebuie sa aveti dvs. grija, eventual sa va mai luati cativa veci - aliati.
Cred ca administratorul nu este din bloc de la dvs., asa ca, poate nu il intereseaza acest aspect.
Deci, la cutia de distributie si masura nu se umbla (au cheia cei de la RADET), astfel ca intrerupera furnizarii agentului termic se poate face numai din subsol. Acolo sunt doua vane - una pe TUR si cealalta pe RETUR. Eu cred mai degraba ca din acest loc se intrerupe furnizarea, chiar daca se inchide doar o singura vana.
Este posibil ca un "nemultumit" din bloc, caruia i se pare ca plateste cam mult, se ocupa de aceste manevre (desigur, in cirdasie cu administratorul). Vedeti cine are cheia de la subsol si cine mai umbla pe la vane.
Puteti face o notificare si catre presedinte - cat mai repede, ca iata, afara se cam incalzeste.
Problemele cotidiene care apar in cadrul asociatiei de proprietari trebuiesc solutionate cu intelepciune si cu toleranta si numai in cazul in care reprezentantii asociatiei refuza solutionarea,eventual trebuie apelat la autoritati
Blocul este izolat termic ?
Buna ziua,
In mod cert se umbla la vane, stiu si cine are cheia si umbla la vane, si da, exista o conspiratie intre "mesterul scarii" si administrator : administratorul spune ca si lui ii este frig si ar vrea caldura, dar da vina pe Radet - sunam la Radet si aflam ca minte; mesterul scarii intrebat simultan de altcineva spune ca asa a primit ordin de la administrator sa inchida caldura, si tot asa. Presedintele spune ca nu tine de el ci de administrator, si tooooot asa.

Dupa cum vedeti, nu este loc de toleranta si intelepciune cand este prostit in fata.

Despre autoritati:
- RADET: "noi furnizam caldura, e problema dumneavoastra cu asociatia daca este oprita vana"
- Primarie: "problema dumneavoastra este cu asociatia, primaria nu intervine" desi blocul nu este reabilitat desi exista cerere depusa de 3 ani + nu imi pot pune centrala pentru ca au avut tot dansii grija sa faca in asa fel incat centrala sa fie aproape imposibil de instalat, prin taxe, aberatii gen "plata caldura care trece prin pereti la vecini", desi la mine in casa e mai cald ca la ei, avize cu kilogramul, etc
- Politie : daca se ajunge la polite, cel mai probabil din cauza ca ne-am luat la tranta cei care muncesc la serviciu 12 ore si au bani de caldura, si cei care fumeaza in fata blocului, se plang ca nu au bani de caldura si ca atare o inchid
- Protectia consumatorului : nu cred ca intra in aria lor aceasta problema

In concluzie, exista alte autoritati _competente_ , care sa poata aplana aceasta situatie ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
qntrix, utilizator
Se pare ca nu avem divergente de opinii - si macar din acest motiv este bine.

Acum, la noi nu mai sunt asemenea probleme, dar au fost, parca trase la indigo.
Acum au mai rams relativ putine apartamente incalzite din sistemul centralizat, dar observ ca nu mai sunt discutii...
In fine, asa cum ati constatat, problema este in curtea dvs.!
Ar trebui sa le explicati vecinilor dvs. ca in loc sa cheltuie bani pe medicamente, mai bine ar lasa incalzirea sa functioneze.
Trebuie sa mai aveti aliati in jurul dvs. Oricum, este necesara implicarea presedintelui, nu trebuie lasat administratorul de capul lui. Stiu ca presedintele si administratorul sunt la "mijloc", dar trebuie sa se implice, desigur in folosul cetateanului.
Nu spun vorbe mari, insa : este aproape imposibil sa-i multumesti pe toti, dar sa-i enervezi... este floare la ureche!.
Multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari a oprit caldura in bloc samsungspica samsungspica In blocul in care locuiesc de la 1Aprilie s-a oprit caldura , fara ca noi proprietarii sa fim de acord cu acest lucru . Sunt familii cu copii mici , persoane ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari nu isi indeplineste atributiile christine_ christine_ Locuiesc intr-un bloc de cateva luni si ma confrunt cu o serie de probleme: -eu si inca un vecin le-am pus in vedere presedintelui si administratorului ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)