avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari nu isi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari nu isi indeplineste atributiile

Locuiesc intr-un bloc de cateva luni si ma confrunt cu o serie de probleme:
-eu si inca un vecin le-am pus in vedere presedintelui si administratorului necesitatea de a schimba tevile de pe coloana comuna intrucat nu avem caldura la bucatarie dar acestia nu dau curs cererii noastre.
-presedintele m-a mintit (pe ceilalti locatari ii minte din 2010) si in legatura cu reabilitarea termica(in iunie spunea ca se va face toamna, iar acum zice ca se va face atunci cand vor fi bani) totusi in urma unui telefon la primarie am aflat ca de fapt au depus cererea foarte tarziu..si nici vorba de vreo reabilitare pana la sfarsitul anului urmator..
-de asemenea, izolatia de pe terasa e intr-o stare destul de proasta, se infiltreaza apa si se uda tavanul din balcon,acesta a inceput si sa mucegaiasca...am incercat sa ii spun asta presedintelui dar imi arunca replica lui de fiecare zi: "de ce nu m-am interesat inainte sa cumpar in blocul asta?", nu pot sa banuiesc decat ca nu va face nimic nici in privinta asta.
-o alta problema ar fi cu caldura...radetul furnizeaza caldura la o anumita temperatura insa, cineva merge la subsol si o regleaza la o temperatura mai mica pentru a fi facturile mai mici, in bloc cativa restantieri cu datorii mari. Eu care platesc intretinerea la zi nu imi convine acest lucru.

Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 16:30, 26 Noiembrie 2013
1-Problema inlocuirii tevilor parte comuna necesita sursa financiara apreciabila,in care un rol important il detine si c/v manopera
Conform norme in vigoare executarea reparatiilor la parte comuna se realizeaza cu acordul adunarii generale,prin organizare de licitatie de oferte ale operatorilor economici
In acest moment este exclus executarea interventiilor la terasa parte comuna si inlocuire instalatie incalzire parte comuna
Oricum reparatiile mentionate implica un efort financiar substantial,care este greu de acoperit in situatia in care nu exista fond de reparatii
Ramane ca problemele cu care va confruntati sa le supuneti discutiei adunarii generale care ,de regula se convoaca anual,in primul trimestru
2-
cineva merge la subsol si o regleaza la o temperatura mai mica

Nu exista posibilitatea reglararii temperaturii agentului termic la nivelul asociatiei de proprietari
Intradevar ,volumul ,cantitatea agentului termic poate fi ajustata/micsorata ,prin inchiderea /deschiderea vanelor de la gigacalorimetru
Nu este normal ca la gigacalorimetru sa aiba acces orice persoana
Pentru solutionarea problemei cu caldura sesizati oficial presedintele de asociatie
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Daca santeti nemultumiti de presedintele Asociatiei adunati semnaturi de la 20% din proprietari si convocati Adunarea Generala in vederea alegerii unui alt presedinte de bloc .
Adm. nu are nici o vina , este un angajat al Asociatiei si face ceia ce doriti dv. in Asociatie .Temperatura nu se regleaza de '' jos '' ci vine la temperatura care este furnizata . In schimb se poate obtura presiunea prin inchiderea robinetului cea ce duce la o racire mai accentuata a coloanelor de incalzire nu va ramane decat sa sesizati presedintele de bloc si sa verificati situatia robinetului de la incalzire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a asigura sursa de incalzire alternativa in apartamentele debransate bellefille bellefille Buna seara Va prezint urmatoarea situatie:intr-un imobil cu n apartamente,sunt cateva nelocuite,care au primit acordul de la administratie sa se debranseze de ... (vezi toată discuția)
Cota comuna din factura de incalzire MelindaB MelindaB Am inteles ca aceasta cota comuna , respectiv procentul, se stabileste in sedinta adunarii generale al proprietarilor. Sa spunem ca s-a stabilit 20% . Daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociația de proprietari Ancapraja1985 Ancapraja1985 Am o problema cu care ma confrunt de cateva luni de zile!Suntem un bloc cu 28 ap.si deținem asociatie de proprietari!Unul dintre proprietari dorește ... (vezi toată discuția)