avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Bon fiscal la chioscurile de ziare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Bon fiscal la chioscurile de ziare

Chioscurile de ziare nu emit bon fiscal?
Am cumparat un ceas de epoca la pretul de 50 lei si am cerut bon fiscal la care vanzatoarea a ras de mine zicand ca la chioscurile de ziare nu se da bon motivand ca e scris pretul pe revista.
Daca ar fi trebuit sa imi dea bon, va rog, sa imi spuneti un numar de telefon unde as putea sa fac o reclamatie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Regula generala stabilita de art. 1 din OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, este operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa emita bon fiscal.
Exceptia de la aceasta regula este statuata de art. 2 din acelasi act normativ, iar in cazul comercializarii revistelor si ziarelor este litera d, respectiv "vanzarea de ziare si reviste prin distribuitori specializati".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru reviste,ziare Tiblan Tiblan As dori sa stiu daca trebuie sa emiti bon fiscal (facturi) pentru ziare,reviste cu aparitia noilor reglementari aparute din ianuarie 2013? (vezi toată discuția)
Utilizare casa de marcat inspectorhr inspectorhr O societate comerciala cu obiectul principal de activitate cod caen 7022-activitati de consultanta si management in afaceri este obligata sa emita bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)