avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor bon fiscal pentru reviste,ziare
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

bon fiscal pentru reviste,ziare

As dori sa stiu daca trebuie sa emiti bon fiscal (facturi) pentru ziare,reviste cu aparitia noilor reglementari aparute din ianuarie 2013?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:51, 9 Ianuarie 2013
Nu s-a schimbat nimic incepand cu ianuarie 2013 in aceasta privinta, se respecta legislatia aplicabila anului 2012, adica cum a fost si pana acum.
Pana acuma nu trebuia sa emiti bon fiscal(factura),dupa cate stiu eu,de la nici un chiosc nu ai primit bon de casa,nici nu exista aparate de marcat in altfel de puncte de lucru.
Regula generala stabilita de art. 1 din OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, este operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa emita bon fiscal.
Exceptia de la aceasta regula este statuata de art. 2 din acelasi act normativ, iar in cazul comercializarii revistelor si ziarelor este litera d, respectiv "vanzarea de ziare si reviste prin distribuitori specializati".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la chioscurile de ziare ioana123654 ioana123654 Chioscurile de ziare nu emit bon fiscal? Am cumparat un ceas de epoca la pretul de 50 lei si am cerut bon fiscal la care vanzatoarea a ras de mine zicand ca la ... (vezi toată discuția)
Cand emit documente? ciprianr ciprianr Buna ziua, Intrebarea mea multipla este urmatoarea, in cazul unui comerciant, cand se emite doar bon fiscal, cand se emite doar factura, cand se emite bon ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa catre pf simecomed simecomed Suntem producatori de material izolant. A aparut un client PF care nu vrea sa-si dea CNP-ul pt intocmirea facturii. Suma este de 10.000 lei, plafonul PF-PJ se ... (vezi toată discuția)