avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare antena internet pe terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare antena internet pe terasa blocului

Pe terasa blocului in care locuiesc se monteaza o antena de internet de la romtelecom.Nu sau strans semnaturi de la toti locatarii de la ultimul nivel si nici de la jumate din locatari,cand am intrebat la asociatie,au zis ca au semnaturi,dar deabia atunci au inceput sa intrebe locatarii daca sunt deacord cu montarea antenei(care deja era montata mai mult de jumate-se lucra de 2 zile )Antena se monteaza pe scara 1 si ei au strans semnaturi si de la scara 2 si 3 ,.banuiesc ca acum vor avea mai multe semnaturi,dar sunt adunate cand lucrarea deja a inceput. As dori sa ma sfatuiti ce se poate face ca sa nu se monteze aceasta antena.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
chelarucostel, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 11:16, 22 Februarie 2015
Concret care este interesul dvs pentru a nu se instala antena,care probabil aduce lunar o chirie in bugetul asociatiei de proprietari ?
1. nu am fost instiintati de aceasta lucrare.
2. nu s-a procedat legal cu stragerea semnaturilor
3. nu stim daca aceasta antena ne face rau,(in alte tari este interzisa montarea antenelor)
4. din cate stiu aceste antene emit radiatii ce ne afecteaza sanatatea
5. dumneavostra ati dori sa locuiti la ultimul etaj si sa aveti montata o antena deasupra?
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
chelarucostel, utilizator
Nu locuiesc la ultimul etaj ,dar pe calea de acces in imobil,exista instalat regulatorul si repartitorul operatorului national de telefonie
Desi au existat numeroase plangeri in special pentru radiatii,unde ,interferente si alte suspiciuni,inclusiv legate de afectarea calitatii curentului electric,probleme de sanatate,autoritatile abilitate au concluzionat ca atat instalatia cat si repartitorul respectiv-o cutie de forma unei cutii postale dar de dimensiuni mult mai mari , nu emit niciun fel de radiatii,pentru simplul motiv ca atat instalatia cat si peretii repartitorului sunt special ecranati si protejati
Pentru linistea si siguranta dvs ,puteti sesiza oficial directia de sanatate publica sau alta autoritate abilitata
Aveti aici conditii de cablare a unui blc :
cititi LEGEA nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţi

model de contract [ link extern ] ...

intrebarea nr 8 [ link extern ] ...

Fara contract nu se poate intra pe proprietatea privata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
Pentru mine, foarte important ar fi sa ne spuneti daca este vorba de o banala "antena internet" sau o antena pentru telefonie mobila. Diferentele sun majore.
Oricum, dvs. aveti dreptate, trebuiesc consultati proprietarii, mai ales cei de la ultimul etaj.

Alte discuții în legătură

Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)