avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict cu Asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict cu Asociatia de locatari

Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In aceasta situatie singura solutie este montarea acesteia pe acoperisul blocului, pe peretele exterior al casei scarilor, unde nu poate afecta locuintele ultimului etaj.
Intrebarea mea este daca am sau nu dreptul sa instalez antena acolo pentru ca locatarii etajului 10 impreuna cu membrii comitetului imi refuza acest drept.
Cel mai recent răspuns: aleahimanitnelav , utilizator 12:45, 31 Mai 2008
Puteti instala antena pe parte exterioara a casei blocului numai cu acordul tuturor proprietarilor deoarece este un bun comun.

O solutie ar fi sa montati in dreptul unui apartament de la et. 10, in acest caz aveti nevoie doar de acordul proprietarului acelui apartament.
Sigur ca partea exterioara a casei scarii este un drept comun si trebuie aprobarea - cel putin a proprietarilor afectati de montarea unie antene satelit pe acea portiune de perete, dar daca pe vecinii dvs. ii deranjeaza acest fapt pentru ca copiii acestora nu pot face curse cu trotineta pe acolo, chiar ca este o problema!
Asa se intampla la noi si poate si in alte parti cand dreptul la proprietatea comuna este prost inteles. Pe vremea demult apusa, pe terasa blocului meu (o scara , 10 etaje, 44 apt.) erau montate cel putin 50 de antene TV, alte diverse 4-5 ciudatenii care aveau la un capat un lighian, basca tot felul de fiare pe post de antene de radio si nimeni nu avea nici-o problema. Cred ca atunci habar nu aveam ce drepturi aveam pe proprietatea comuna, dar acum am dreptul sa reclam si la...
Domnule, consider ca nu v-ati exprimat cererea corect. Explicati coproprietarilor ca dvs. va montati antena chiar pe portiunea comuna aferenta apartamentului dvs., ca nu o depasiti nici cu un centimetru patrat, ba chiar ar mai ramane loc sa va puneti si un sistem de panouri pentru prepararea apei calde menajere! Poate inteleg gluma vecinii dvs. Gradina este mare. No coment!
Problema lor e ca s-ar putea crea precedentul si ar putea sa se ridice si alti locatari cu pretentii. argumentul lor a fost ca se deterioreaza acoperisul in urma pasilor facuti pentru montarea antenei. Ca as face eu cativa pasi... ar mai fii ceva, dar daca vor 44 de apartamente antene? nu stiu ce sa fac...
Da, v-am mai zis: dintr-o data acoperisul fiind foarte fragil, a ajuns sa fie deteriorat de pasii celui care monteaza antena. Chestia este daca vor toti proprietarii sa va montati antene satelit? Nu se ajunge acolo, dar daca s-ar ajunge, atunci montati o singura antena, mai mare, specializata cu amplificatoare de semnal si folositi instalatia de cabluri coaxiale pe care chipurile le mai aveti montate din constructie (trebuie vorbit cu o firma care se ocupa cu asa ceva - va pot da o adresa).
Cred ca proprietarii de la etajul 10 sunt problema. Trebuie sa le explicati ca odata fixata antena nu se mai umbla pe acolo. Apoi sa tina si ei cont cum umbla pe la parter cad intra-ies din imobil! Daca deterioreaza ceva pe-acolo! Se poate creea un precedent, nu? Iti mai vin si niste neamuri, ce faci in cazul acesta?
Dar, instalatie de cablu TV nu aveti in zona? Eu cred ca este mai simplu si chiar mai economic (poti pune televizoare in fiecare camera), pe cand la antena, chiar daca ai mai multe TV-uri, toate var rula acelasi program, inafara cazului in care se achiitioneaza mai multe receptoare, dar cresc costurile...
Consider inchis topic-ul. Cu stima, A.Grecu
Eu nu cred ca e vreo problema sa va montati antena satelit pe acoperisul blocului, cu riscul de a suporta reparatia eventualelor stricaciuni aduse izolatiei :(

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Antena acoperis Pashpix Pashpix am un caz asemanator, referitor la dreptul de folosinta al acoperisului. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul I, iar anul trecut am contribuit, la ... (vezi toată discuția)
Antene internet Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G S-a montat o antena de internet pe bloc apartinand unei banci ce are sediul la parterul blocului.Eu stau la ultimul etaj si nu sunt de acord cu montarea ... (vezi toată discuția)