S-a montat o antena de internet pe bloc apartinand unei banci ce are sediul la parterul blocului.Eu stau la ultimul etaj si nu sunt de acord cu montarea acesteia. Mentionez ca nu exista asociatie de proprietari si am motive sa cred ca ceilalti 2 locatari de la ultimul etaj au primit bani pentru a fi de acord.Ce pot face?
Intrebati-i pe ceilalti 2 vecini de la ultimul etaj daca ei si-au dat acordul, daca au fost intrebati de reprezentantii bancii cand au instalat antena.
Nu pot sa-i intreb direct, dar noi am fost plecati doua saptamani, timp in care a aparut antena si ceilalti 2 vecini si-au renovat concomitent apartamentele. La ultimul etaj sunt 4 apartamente. Unul este gol pentru ca proprietarul este plecat din tara. Unde este legiferata situatia? Exista cumva vreo prevedere ca s-ar cere acordul proprietarilor, sau jumatate + 1,ceva de genu'?
Legea 230/2007 si HG 1588/2007 cuprin prevederi referitoare la folosirea spatiilor si partilor comune ale blocurilor de locuinte, dar constituite in asociatii de proprietari.
Incercati cu o sesizare la serviciul Disciplina in constructii din Primarie, aratand ca nu vi s-a cerut acordul si ca instalarea acelei antene deterioreaza terasa blocului.