avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ANTENA ACOPERIS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ANTENA ACOPERIS

am un caz asemanator, referitor la dreptul de folosinta al acoperisului.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul I, iar anul trecut am contribuit, la fel ca si toti ceilalti locatarii la repararea terasei blocului. As dori in acest moment sa instalez pe acoperis o antena BOOM TV, in conditiile in care aceasta ar fi cam singura solutie viabila (de pe balcon nu se poate capta semnalul)
Atat administratora (o baba de 80 de ani), cat si presedintele asociatiei nici n-au vrut sa auda de asta, motivand ca ei au hotarat ca pe bloc sa nu mai fie nicio antena. De altfel, ei sunt singurii care au cheia, accesul pe bloc neputandu-se face decat cu acordul lor. Am fost de acord si sa semnez o hartie prin care ma angajez sa suport eventualele pagube facute in timpul instalarii, dar degeaba...
Sincer, mi-e scarba de astfel de oameni si nu m-as mai fi complicat, dar fiind si ziarist sportiv, am nevoie de Boom pentru meciuri.
VA ROG FRUMOS SA-MI RASPUNDETI!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:14, 25 Martie 2008
Luati acordul celorlalti vecini de pe scara si daca aveti majoritatea semnaturilor puteti sa va montati antena.;)
Problema este ca majoritatea sunt pensionari, deci...demersul meu nu cred ca va avea succes (in general, mosii nu vor nicio schimbare, indiferent de natura ei..Daca administratora sustine ca se va strica acoperisul din cauza antenei, mosii o vor crede pe ea...X-( Stiti cum e...fiecare paseaza raspunderea, adm. ma trimite la presedinte, asta spune ca nu se monteaza, dar ma si trimite inapoi...#-o
Iata ce am inteles eu dintr-un raspuns la topicul precedent, (ceea ce pare logic)

"Acoperisul este bun comun, deci toti proprietarii au dreptul sa-l foloseasca.
In privinta podului, daca vecinii de la 4 sunt singurii care au contribuit la executarea lui, atunci au dreptul
sa-l foloseasca numai ei, dar pe acoperis puteti monta o antena
"

legal, am dreptate? pot sa-i stramtorez cu legea intr-un fel?

Pashpix a scris:

Problema este ca majoritatea sunt pensionari, deci...demersul meu nu cred ca va avea succes (in general, mosii nu vor nicio schimbare, indiferent de natura ei..Daca administratora sustine ca se va strica acoperisul din cauza antenei, mosii o vor crede pe ea...X-( Stiti cum e...fiecare paseaza raspunderea, adm. ma trimite la presedinte, asta spune ca nu se monteaza, dar ma si trimite inapoi...#-o
Iata ce am inteles eu dintr-un raspuns la topicul precedent, (ceea ce pare logic)

"Acoperisul este bun comun, deci toti proprietarii au dreptul sa-l foloseasca.
In privinta podului, daca vecinii de la 4 sunt singurii care au contribuit la executarea lui, atunci au dreptul
sa-l foloseasca numai ei, dar pe acoperis puteti monta o antena
"

legal, am dreptate? pot sa-i stramtorez cu legea intr-un fel?

Chiar daca vecinii de la 4 au contribuit la executarea acoperisului, nu inseamna ca sint si proprietarii acoperisului. Ei au doar cota parte din acoperis, alaturi de toti proprietarii din bloc.Nici un proprietar nu poate renunta la cota parte indiviza decit odata cu instrainarea apartamentului. Separat nu.

Cit despre antena de pe bloc, aveti tot dreptul. daca aveti certitudinea ca prin actul dvs. nu deteriorati hidroizolatia e si mai bine. Daca insa s/a stabilit in adunarea generala ca pe bloc nu se monteaza nimic, nu puteti monta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
gaskoe, utilizator
Nu este chiar asa usor, din pacate.
Dar, daca montati pur si simplu antena pe bloc si nu o distruge nimeni ati putea reusi ceea ce doriti.
Sunt de acord ca vecinii de la ultimul etaj nu sunt proprietarii acoperisului.

avocat Claudiu Lascoschi
Ati pus problema in mod gresit. Nu trebuia sa spuneti ca faceti ceva despre care ei nu stiu cum functioneaza.
De ce n-ati spus simplu ca vreti sa instalati o antena simpla ca sa prindeti semnalul mai bine la TV intrucat nu va permiteti cablul.
Grandomania asta ne omoara...
Va urez succes in a-i forta in mod legal sa va dea cheia...asa cum rezulta din Legea 230/207 spatiile comune sunt in admnistrarea asociatiei de proprietari.
POate dupa cereri la primarie si judecarea unei obligatii de a face in instanta...sa obtineti accesul, pana atunci va si mutati de acolo:))
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Dreptul de folosire a acoperisului cami30 cami30 Locuim in acest bloc de 6 ani iar cand ne-am mutat blocul avea deja construit un fel de pod din lemn cu acoperis de tabla, acoperis la care nu am acces si nici ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)
Administratora imi interzice montarea antenei tv pe terasa danilie17 danilie17 Am cumparat o garsoniera in Bucuresti acum trei luni. In bloc exista Asociatie de proprietari. Blocul este cablat TV de Romtelecom. Eu am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)