Am cumparat o garsoniera in Bucuresti acum trei luni. In bloc exista Asociatie de proprietari. Blocul este cablat TV de Romtelecom. Eu am incheiat un contract cu DIGI TV, dar cand au venit sa monteze antena aceasta nu s-a putut face la fereastra mea deoarece nu are orientarea necesara. Singura solutie ar fi fost montarea pe terasa sau pe aticul blocului. Administratora blocului a refuzat sa descuie usa de acces pe terasa pe motiv ca blocul este cablat de Romtelecom care are exclusivitate. Cand i-am spus ca asa ceva este ilegal, mi-a replicat ca exista si o hotarare a Asociatiei de proprietari care interzice amplasarea antenelor pe terasa blocului. Dar Romtelecom are antenele amplasate tot pe terasa. Nu stiu daca exista o asemenea hotarare pentru ca nu mi-a aratat-o, desi i-am cerut, dar si daca ar exista cred ca este ilegala. Consider ca prin aceasta dreptul meu de acces la un serviciu este incalcat. Am dreptate? Unde ar trebui sa ma adresez?
Din pacate pentru Dv.......administratora are dreptate.
Asociatia poate lua hotararea sa nu se monteze aceste antene pe terasa probabil din cauza faptului ca terasa a fost reparata de curand pe bani grei. Garantia la lucrare este conditionata si de neefectuarea lucrarilor de instalatii de antene si alte dispozitive pe terasa, de limitarea traficului pe terasa la minim posibil. Probabil ca RT avea deja antenele montate acolo cand s-a facut reparatia.
Hotararea unei asociatii asupra proprietatii sale private comune nu este ilegala. In consecinta nu puteti reclama acest refuz, ca nu aveti la cine.
Acum ....eu va intreb un lucru: Cate antene are RT montate pe terasa?
Eu cred ca mai pot exista si alte solutii. Mesterii de la DG au ales solutia cea mai simpla pentru ei. La mine in bloc a fost o situatie asemanatoare cu a Dv. si pana la urma s-a gasit solutia agatarii antenei pe fatada opusa garsonierei, pe exteriorul balconului de la ghena de gunoi. Vedeti daca ar fi posibil si la Dv. aceeasi solutie.
Consider ca autorul topic-ului are dreptate in sensul ca nu poate fi obligat nimeni sa foloseasca un singur furnizor de cablu. Nu am nimic cu RT - eu chiar folosesc serviciile acestora, insa, vedeti dvs., DG transmite multe canale de sport si atunci oamenii opteaza pentru aceasta firma. Ei bine, nu cred ca se pune problema umblatului pe terasa a abonatilor. Ai montat antena si basta!
Apoi, cine este acest administrator? Este vre-un voda si nu-l cunoastem noi? Mergeti la presedinte, abordati serios problema si nu cred ca nu veti gasi intelegere. Pana la urma sunteti proprietar acolo - inclusiv pe o bucatica din terasa... Sigur ca, probabil este ceva hotarat pe-acolo, dar din cate inteleg, dvs. nu aveti cunostinta de asa ceva. de fapt cred ca nu exista nimic, asa ca fortati si dvs. putin nota. Mai stie cineva de aceasta hotarare? A fost afisata la avizier sa stie lumea sau au hotarat in cerc restrans aceasta chestiune? De reclamat puteti sa o faceti oriunde pentru ca va sunt incalcate niste drepturi e l e m e n t a r e !
daca nu se poate pe terasa blocului, din motive intemeiate sau neintemeiate, vorbiti cu vecinu de usa care e orientat pe partea cealalta, s-o montati la geamul lui...si ati rezolvat problema foarte simplu ( asta in cazul in care va intelegeti bine cu el si sa fie si de acord).