avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu imi este permisa schimbarea furnizorului de internet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu imi este permisa schimbarea furnizorului de internet

Buna seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. M-am mutat de curand intr-un bloc din Bucuresti unde furnizorul de internet este RDS-RCS. Eu am abonament de la Orange si este necesara montarea antenei pe terasa blocului deoarece de la geamul apartamentului nu se prinde semnalul. Am vorbit cu administratorul pt cheia de la terasa si mi-a spus ca nu se pot pune antene pe bloc pt ca asa a hotarat asociatia si sa ma abonez la RDS ca toti ceilalti. Intrebarea mea : Este legal sa imi interzica accesul la terasa pt a monta antena cei de la Orange? In felul acesta ei ma obliga sa aleg furnizorul lor? Ce pot face ?

Multumesc frumos

Alexandru
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 18:05, 2 Septembrie 2015
Terasa blocului este necirculabila. Folosirea acesteia pentru amplasarea de antene duce la defgradare si la pierderea garantiei in cazul efectuarii lucrarilor de hidroizolatie.
Spuneti ca:
In felul acesta ei ma obliga sa aleg furnizorul lor?

Nu este furnizorul "lor" ci este un furnizor ca oricare altul si nimeni nu va obliga sa va abonati la acesta.
Acum sunt multe firme de cablu si va puteti abona la aceea care este acum in blocul dumneavoastra sau alta firma care pote cabla blocul asa cum a facut-o si actualul furnizor.
@alexxx12000[
Operatorul de internet despre care faceti vorbire are posibilitatea sa va asigure receptionarea semnalului la valori tehnice performante prin punerea la dispozitie a unui receptor individual de semnal pe care sa il amplasati pe exteriorul geamului dvs,nefiind obligatoriu si unica varianta amplasarea de antena pe terasa imobilului de locuit in comun

R.O.I. (Regulamentul de Ordine Interioara) al asociației nostre interzice montarea antenelor pe fațada blocului fără aprobarea CEx. Este bine dacă va aproba sa o montați la geam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)