avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua cercetari disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua cercetari disciplinare

Buna seara/ziua,
Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la cunostinta inca o cercetare disciplinara. Ce se va intampla in acest caz, voi primi decizia pentru prima cercetare sau trebuie sa astept sa ma duc si la a 2 a convocare ? Mentionez ca sunt in continuare suspendat ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 5 Martie 2015
Fiecare cercetare disciplinara cu procedura ei, mergeti si la a 2-a convocare.
trandafir2 a scris:

Fiecare cercetare disciplinara cu procedura ei, mergeti si la a 2-a convocare.


O sa merg, insa nu mi ati raspuns la intrebare, o sa primesc decizia pentru prima cercetare efectuata ?
Daca prima cercetare disciplinara s-a finalizat, atunci va trebui sa vi se comunice decizia de sanctionare, chiar daca ati fost convocat pentru o alta cercetare disciplinara.
Multumesc frumos, asta ma interesa, in cat timp au obligatia sa mi transmita acest lucru ?
Art.252 C.mun.
.....
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.

(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

Cercetare abatere disciplinara gh3gh1 gh3gh1 Angajatorul a primit o sesizare despre o abatere disciplinara a unui salariat. Dar la data primirii sesizarii, salariatul intrase cu doua zile inainte in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara croberta croberta In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ? (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)