avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre unde radio - Pareri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre unde radio - Pareri

Buna seara,
ce parere aveti de aceste apometre cu unde radio?Sunt de calitate..ar merita facuta schimbarea?
Va pun aceste intrebari pentru ca am fost la firma TECHEM la care suntem abonati ca si asoc de prop pentru citirea repartitoarelor si mi-au facut o oferta de apometre cu unde radio.
Aveti experiente cu aceste apometre de generatie mai noua?
Cred ca sunt bune, problema este daca proprietari doresc aceasta investitie, daca pot suporta citirea si repartizarea, pentru ca este vorba de un cost lunar, plus costul acestor apometre care nu cred ca este mica!
Avantajul este ca se face verificarea instalatiei si citirea tuturor apometrelor, in aceiasi data.
Am auzit de astfel de proiecte-pilot: se pare ca sunt eficiente.
O precizare: citirea o poate face si administratia, nu neaparat o firma specializata care are costuri ridicate.
Nu ne aflam in cazul repartitoarelor de caldura unde legislatia noastra prevede ca aceste operatiuni sa fie facute doar de firme autorizate.
Au avantajul ca nu mai trebuie luna de luna sa vina proprietarul la asociatie cu indexul si ca nu mai trebuie sa mearga administrarorul in fiecare apartament sa citeasca indexul.
Dar vedeti si costurile. Am auzit de firme ce au costuri mici pentru aparatura si montarea initiala si abonament lunar in care intra si citirea dar ceva mai mare. Iar altele au costuri mari initiale si apoi foarte mici luna de luna cu citirea. Iar daca asociatia cumpara softul si ce mai trebuie acolo, plateste totul la inceput si apoi din sediul asociatie, administratorul poate citi oricand apometrele fara alte costuri.
Care este varianta ce o ofera furnizorul dumneavoastra?
In calitate de fosta beneficiara de astfel de aparate,pot sa precizez ca au avantajul ca nu mai obliga si nu mai deranjeaza proprietarul la ora X in ziua Y sa fie la "datorie",dar au marele dezavantaj ca functionarea le este influentata de anumiti consumatori electrici-cuptor microunde,transformatoare,boilere,aparat sudura,etc
Oferta TECHEM este de 108 lei in varianta integrala..indiferent cate apometre montezi 4 respectiv 6.Citirea 3.20 lei / buc

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)