avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare locuinta,fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare locuinta,fara partaj

Buna ziua,as dori daca se poate sa mi raspundeti la o intrebare.In urma cu ceva timp,am cumparat o garsoniera.In momentul acela eram casatorita in acte ,dar despartita de sot ,deoarece el era plecat in Italia si nu stiam nimic de el.Ulterior am divortat.Am aflat ca nu pot vinde aceasta camera,deoarece are si fostul sot parte la ea.Cum sa fac ,ca sa pot vinde?Daca sotul nu era in tara la momentul dobandirii acestei camere,cum are dreptul la ea?Ce solutii exista ?Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 1 Aprilie 2015
Bunurile cumparate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune. Trebuie sa faceti un partaj si sa dovediti contribuția fiecaruia.
S ar putea ca fostul sot sa faca o imputernicire pe numele baiatului ,care este major,sa semneze in locul lui ?
Da, poate sa mearga la consulat si sa isi imputerniceasca fiul sa vanda.
Pt a stii ce trebuie sa scrie in acea procura exact , mergeti intai cu actul de la casa la un notar sa va spuna.
Fara Consulat nu se pot intocmi aceste acte?Doar la notar.Pentru ca asa cum il stiu eu pe fostul sot,nu va fi in stare sa mearga la vreun Consulat.
Daca merge la un avocat sau notar ,in Italia,unde va face un act in limba italiana ,pe care il traduc apoi in tara ,acest act este valabil?Si ce anume trebuie sa scrie in el?

Alte discuții în legătură

Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Procura de reprezentare in italia gcercelaru gcercelaru Buna ziua. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: trebuie sa fac o procura de reprezentare la un proces in Italia pe numele unei rude. ... (vezi toată discuția)
Casatorie romanca cu un cetatean algerian ivonneo0183 ivonneo0183 buna, am si eu o intrebare.in cat timp se poate recunoaste casatoria dintre o romanca si un cetatean algerian la noi in romania, si cum se poate face ... (vezi toată discuția)