avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala, competenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala, competenta teritoriala

Buna ziua! Un prieten a fost sanctionat cu amenda contraventionala si retinerea permisului pentru 30 de zile(circuland dinspre slatina spre craiova in dreptul localitatii bals(OLT)#-o motivul- un politist dirija traficul stand in mijlocul strazii, la o trecere de pietoni. a facut un semn prin balansarea mainii- in acel moment prietenul meu a redus viteza- o persoana s-a angajat in trecere iar el a OPRIT permitand persoanei sa treaca in conditii de siguranta. politistul a venit nervos si i-a zis sa traga pe dreapta ca ii ia permisul si ii da amenda- pentru ca nu a respectat semnalele politisului de a-si continua drumul!!!!!!- eu sunt martor.. politistul era singur). acesta s-a conformat dar a refuzat sa semneze procesul verbal considerand acest lucru un mare abuz.
ulterior a facut o plangere contraventionala - pe care din motive financiare- nu a depus-o la Bals ci la Caracal, in termen.(sau cineva l-a sfatuit gresit spundu-i ca judecatoria Caracal v-a declina dosarul iar acesta va ajunge intr-un final la Bals). I s-a emis cetificat de grefa si si-a recuperat permisul de la slatina.

acum insa a primit o intampinare de la IPJ OLT ca invoca necompententa teritoriala a judecatoriei Caracal si ca solicita in fondul cauzei respingerea actiunii procesului verbal ca fiind neintemeiata. este invocat art. 269 al. 1 din codul de porcedura civila (plangerea fiind formulata pe calculator si nefiind scrisa de mana).

Apoi judecatoria caracal solicita prin comunicare adresa raspuns la intampinare in termen de 10 zile.

Ce este de facut? raspunsul la intampinare se trimite la judecatoria caracal sau la bals? ce trebuie scris in ea? trebuie sa mai scrie inca odata plangerea(de mana)?

Avem nevoie de ajuor!
Va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: gatanmarius , utilizator 17:35, 21 Februarie 2015
La primul termen pe care vi-l acorda instanta Caracal se va pune in discutia partilor exceptia necompetentei teritoriale. Prietenul dvs va redacta raspuns la intampinare, raspunzand in fapt si in drept la toate cele ridicate prin intampinare, si acesta se va trimite la judecatoria pe rolul careia se afla dosarul.(adica la judecatoria Caracal).

Succes!
Va multumim! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate claudio88 claudio88 Bună ziua ! Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională ErYou ErYou Bună seara, am fost oprit de polițe unde mi s-au cerut actele mașini, iar test la alcool test, unde am avut 0.06 in aerul expirat.. Eu nu am consumat deloc ... (vezi toată discuția)
Amendat pe nedrept. ce trebuie sa fac? ContSters213619 ContSters213619 In urma unui scandal public, am sunat la 112, reclamand faptul ca, vecinul meu in stare de ebrietate avansata imi aduce injurii si amenintari. Se prezinta un ... (vezi toată discuția)