avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se poate transforma incadrarea unei cladiri din ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se poate transforma incadrarea unei cladiri din "spatiu comercial" in "spatiu rezidential" ?

Speta este urmatoarea:

Se da un mic magazin de tip "butic", chiosc, de 12mp cu iesire la strada, construit, in urma cu 10-15 ani, cu titlu de "spatiu comercial" in curtea unei persoane fizice. In prezent firma nu mai functioneaza, a inchis magazinul, a pus lacatul pe usa. "Spatiul comercial" e insa, in continuare acolo. Din 2016 statul roman vrea sa impoziteze diferentiat cladirile dupa categoria de folosinta.

Cum poate omul respectiv (fost patron) sa schimbe oficial (deci si in evidentele directiei de taxe si impozite locale) destinatia, categoria de folosinta a constructiei, din "spatiu comercial" in cladire de locuit sau "magazie" sau "anexa", pentru a nu plati un impozit majorat?
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
kres, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:40, 22 Februarie 2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Declarare spațiu mixt. Michi85 Michi85 Bună seara. Am o clădireP+D. 120mp demisol si 120mp parter.spatiul demisol nu a fost niciodată inchiriat. A fost folosit ca magazie de depozitare pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba destinatia unui spatiu comercial in sediu de birouri sau spatiu de locuit? kres kres Cum se poate schimba destinatia unui imobil din patrimoniul societatii din \\"spatiu comercial\\" (magazin) in \\"sediu administrativ\\"sau \\"sediu de ... (vezi toată discuția)