avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de ipoteca

buna ziua.va rog sa ma lamuriti in urm. problema.daca am ipoteca pe apartament in favoarea bancii cum pot sti daca mai pot garanta cu acelasi apartament pentru altceva(gestiune ).stiu ca e specificat in contract dar nu stiu exact ce ar trebui sa scrie.
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 11:26, 17 Iunie 2009
Puteti sa garantati cu acelasi bun de cate ori doritti, numai sa accepte cel pentru care garantati.(ma refer la acceptarea acestuia a unei ipoteci de grad inferior bancii)
spunea cineva ca e posibil ca banca sa puna conditia (pe ctr deja existent)ca imobilul sa nu mai poata fi garantat si ma gandeam ca e vreo formulare (in termeni de specialitate);)ceva de genul.ca pe intelesul meu nu am vz nimic care sa interzica
Exista posibilitatea unei refinantari din partea bancii in favoarea careia s-a constituit ipoteca, prin instituirea unei noi ipoteci- ipoteca de rangul II . intr-adevar , cu acordul creditorului initial ( si cu acordul noului creditor, eventual) se poate constitui o noua ipoteca , daca , de exemplu, valoarea imobilului ipotecat este superioara creditului obtinut, sau daca , intre timp, a fost rambursata o buna parte a creditului obtinut initial. O alta conditie ar fi ca valoarea actuala a locuintei ipotecate initial sa fi crescut in timp, daca veniturile debitorului au crescut.. Se va constitui o ipoteca de rang inferior, rangul ipotecii ( prin inscrierea ipotecii in cartea funciara) confera creditorului dreptul de urmarire si de preferinta asupra bunului ipotecat . Exista chiar si ipoteca de rang III...Aceste aspecte depind insa si de politica fiecarei banci.
Rangul ipotecii reprezinta prioritatea ei in plata datoriilor. De exemplu, intre doi creditori cu rang diferit, cel cu rang prioritar se despagubeste primul si primeste integral pretul imobilului, apoi umand a fi despagubiti si urmatorii creditori cu ranguri inferioare.Contractand un credit de refinantare, ipoteca de rang II se va transforma in ipoteca de rang I, eliminand-o pe prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare rate credit ipotecar georgia2 georgia2 Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)