avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cladire proprietar persoana fizica si activitatea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cladire proprietar persoana fizica si activitatea desfasurata de persoana juridica

Detin ca si persoana fizica o cladire la care sunt in curs de finalizare imbunatatiri. Societatea la care sunt asociat desfasoara o activitate de productie in cladirea mentionata, dar si intentioneaza sa inchirieze o parte unei societati de pariuri.
In ce conditii s-ar putea inregistra in contabilitatea firmei cheltuielile cu imbunatatirile in conditiile in care cladirea este proprietatea persoanei fizice, nu este inregistrata pe firma? Chiria pentru spatiul destinat societatii de pariuri de catre cine va fi facturata (de catre proprietar persoana fizica sau societatea care si desfasoara activitatea in spatiu)? Mentionez ca toate documentele incheiat cu societatea de pariuri sunt facute de catre societatea la care sunt asociat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:59, 22 Februarie 2015
Daca intre persoana fizica si persoana juridica exista contract de comodat/inchiriere, se pot deconta pe firma anumite reparatii si lucrari de intretinere, insa pentru a incasa chiria pentru casa de pariuri pe firma dvs., trebuie ca firma dvs. sa aibe obiect de activitate inchiriere spatii, ca sa poate factura si incasa chirie.
Contractul de comodat sau inchiriere ar trebui inregistrat la vreo autoritate? Ce ar insemna anumite reparatii? Precizez ca la spatiu s au facut imbunatatiri fundamentale intr o suma importanta.
apetra a scris:

Contractul de comodat sau inchiriere ar trebui inregistrat la vreo autoritate?

Daca se doreste, da poate fi inregistrat, insa nu este obligatoriu.


apetra a scris:

Ce ar insemna anumite reparatii? Precizez ca la spatiu s au facut imbunatatiri fundamentale intr o suma importanta.

Locatarul/comodatarul poate sa faca anumite cheltuieli care-i sunt rezervate lui (cheltuieli de folosinta curenta a cladirii), nu orice cheltuieli (cum ar fi consolidari, reparatii la structura, etc, si care nu rezulta din folosinta obisnuinta a bunului asa cum este prevazut si in codul civil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea ChiracFlorin ChiracFlorin Se impoziteaza suma din chiria incasata de la asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea? Mentionez ca banii sunt utilizati in scopul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
(vezi toată discuția)