avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie incasata de asociatie pentru spatiu in care isi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie incasata de asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea

Se impoziteaza suma din chiria incasata de la asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea?
Mentionez ca banii sunt utilizati in scopul imbunatatiri spatiului comun de locuit(reparatii subsol,acoperis,zugraveli etc) - respectiv scara de proprietari in care este asociatia.Toate cheltuielile fiind justificate cu facturi pentru fiecare lucrare.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 11 Aprilie 2014
Niciun venit al asociatiei nu se impoziteaza, daca el intra in fondul de reparatii, cu scopul reparatiei, intretinerii, modernizarii proprietatii comune, instalatii si spatii comune.

Este normal ca aceasta chirie sa fie folosita pentru scara respectiva deoarece la celelalte scari aceste spatii (uscatorii, spalatorii) sunt utilizate de proprietarii scarii respective.
Similar, la celelalte scari, daca acest spatiu este inchiriat unui tert pentru folosinta exclusiva, acea chirie se va folosi in beneficiul proprietarilor din scara respectiva. Prin tert se intelege atat o persoana straina de bloc, cat si un proprietar din bloc care are beneficiul exclusivitatii.
ChiracFlorin a scris:
Se impoziteaza suma din chiria incasata de la asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea?

Nu am inteles si am subliniat ceea ce cred ca este de neinteles. Cine incaseaza chiria de la asociatie? Daca sediul asociatiei este intr-un spatiu inchiriat de la cineva (persoana fizica sau juridica) este firesc si legal ca proprieatrul spatiului sa incaseze "chiria de la asociatie". Iar pentru sumele incasate drept chirie trebuie sa plateasca impozit la stat. Dar mesajul dumneavoastra urmaeaza cu altele care fac de neinteles intrebarea dumneavoastra.
Poate reveniti cu povestea, clarificari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasari din chirii la o scara de bloc se impart la toata asociatia de proprietari formata din 3 scari andr3i13 andr3i13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc format din 3 scari 2 scari de bloc sunt de 10 etaje iar o scara le leaga pe cele 2 mentionate anterior si este de 4 ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Vechi contract inchiriere- este legal?? ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Suntem asociatie de proprieteri... bloc... La parterul blocului, linga scara de intrare in bloc avem un spatiu de 14 mp pe care l-am inchiriat in ... (vezi toată discuția)