avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vechi contract inchiriere- este legal??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vechi contract inchiriere- este legal??

Buna ziua,

Suntem asociatie de proprieteri... bloc... La parterul blocului, linga scara de intrare in bloc avem un spatiu de 14 mp pe care l-am inchiriat in 2005 unei societati comerciale pentru infiintarea unui magazi.

In contract avem clauza: "sumele incasate vor constitui fond de reparatii capitale si modernizari ale scarii, care nu se supun impozitarii cf. O.G. nr 40/98 ".

Recent am schimbat contabilul blocului. Acesta ne-a pus in vedere ca ne aflam in ilegalitate si ca ar trebui sa semnam cat mai repede un alt contract de inchiriere, in conformitate cu reglementarile in vigoare in momentul de fata.

Suntem in ilegalitate?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:26, 3 Noiembrie 2012
Sumele obtinute din chirii de catre o asociatie de proprietari intra in fondul de reparatii al asociatiei si nu se impoziteaza.

Daca contractul nu are un termen limita, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Fondul de reparatii il folositi pentru imbunatatirea condominiului.
In contractul existent carte este termenul prevazut de catre parti pentru inchiriere?
intrebare123 a scris:
In contract avem clauza: "sumele incasate vor constitui fond de reparatii capitale si modernizari ale scarii, care nu se supun impozitarii cf. O.G. nr 40/98 ".

Este o greseala ca s-a prevazut asa ceva in contractul de inchiriere. Ce ar fi sa-mi inchiriez apatamentul si sa prevad acolo ca banii incasati de mine din chirei pot sa-i folosesc doar pentru a-mi repara masina!?
Nu este treaba chiriasului cum va cheltui proprietarul banii.
Vedeti pe ce perioada a fost incheiat acel contract si atunci cand o sa intocmiti altul, intocmiti-l asa cum trebuie.
Cat priveste sumele incasate din chirie, acestea sunt venituri ale asociatiei de proprietari si le puteti folosi fara grija pentru investitii si reparatii asa cum se prevede in legea230/2007.
Chiar daca in contract este acea prevedere ce nu-si avea locul acolo, nu vad unde-i ilegalitatea de care spune contabilul dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Contractul este valabil pana in 2016...
Contabilul se refera la ipozitul pe venituri din chirii... impozit pe care nu il platim... este in regula sa lasam asa situatia?
Inca o data. DA.
Banii din chirii intrati in fondul de reparatii se folosesc pentru intretinerea si reparatia proprietatii comune si nu se impoziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea ChiracFlorin ChiracFlorin Se impoziteaza suma din chiria incasata de la asociatie pentru spatiu in care isi desfasoara activitatea? Mentionez ca banii sunt utilizati in scopul ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Verificare cont omul70 omul70 In urma unui contract de inchiriere a unei terase de bloc proprietarii de pe acea scara primesc intru-n cont deschis pe numele unui proprietar din scara o suma ... (vezi toată discuția)