avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare cont
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare cont

In urma unui contract de inchiriere a unei terase de bloc proprietarii de pe acea scara primesc intru-n cont deschis pe numele unui proprietar din scara o suma de bani conform contractului de inchiriere.
Doresc sa stiu daca acesti bani se impoziteaza deoarece titulara de cont nu figuraza la Fisc cu niciun venit din chirii. Consider ca este o ilegalitate si ce institutie trebuie sesizata si cum?
Cel mai recent răspuns: omul70 , utilizator 20:56, 17 Martie 2015
Evident ca veniturile din chirii se impoziteaza (12%) si se calculeaza si contributie de sanatate (CASS) de 5,5%
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
ContSters44758, utilizator
Evident sunteti in greseala deoarece in postare nu dati informatii complete.
Terasa nu apartine unui anumit proprietar decat daca prin contractul de vanzare/cumparare sa stabilit asa.
Ce am inteles eu: as. prop. a inchiriat terasa si chiriasul achita suma stabilita intr-un con - care ar trebui sa fie cel al as. prop. nu in contul unei persoane fizice - dar aici este o alta discutie - de ce in contul unei pers. fizice, probabil un membru al as. prop. si nu in contul as. prop.?
Aceste venituri pe care le obtine as. prop. nu sunt venituri impozabile daca aceste venituri se folosesc numai pentru repararea si imbunatatirea functionarii proprietatii comune.
Asociatia de proprietari nu datoreaza impozite pentru sumele obtinute din inchiriere spatii comune dupa cum este teresa condominiului
Asociatia nu AR DATORA impozit, insa banii intra in contul unei persoane fizice...
Din intrebare eu deloc nu am dedus ca sumele incasate din inchiriere s-ar utiliza pentru acoperirea unor cheltuieli cu reparatiile, etc.
Nu am inteles nici intre cine s-a incheiat acel contract de inchiriere (daca exista).
De aceea am spus ca - odata ce sumele intra in contul unei persoane fizice - veniturile se impoziteaza ca atare.
Contractul este incheiat intre compania de telefonie si proprietarii din scara printr-o declaratie notariala prin care proprietarii sunt de acord cu inchirierea terasei si virarea de catre firma de telefonie a unei chirii lunare intrun cont deschis pe numele unui proprietar.
in aceasta situatie cind contactul nu sa incheiat cu asociatia de proprietari, asociatie ce sa infiintat dupa 8 ani de la incheierea contractului, banii virandu-se in continuare in acelasi cont a aceluiasi proprietar, doresc sa aflu daca acesti bani trebuiesc declarati la fisc si impozitati.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru asociatia de locatari? xib xib Buna ziua Locatarii scarii unde locuiesc au incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu ce apartine scarii blocului cu o societate comerciala. ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)