avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie de intretinere

Venitul meu net a scazut incepand cu luna Ianuarie 2014.
In luna decembrie 2014 am introdus o cerere de ,, Micsorare pensie intretinere''.
Ce sanse am si cum sa procedez ca hotararea ce se va pronunta sa fie valabila incepand cu data de cand venitul meu a scazut, adica din luna ianuarie 2014 ???

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:34, 23 Februarie 2015
Mai deloc, pensia se va micșora de la data depunerii cererii.
Instanța nu va stabili pensia micșorată decât de la data introducerii cererii. De la micșorarea venitului ați plătit aceeași pensie pe care o plăteați de obicei?
Povestea este mult mai complicata.Fiica mea in varsta de 22 ani, este studenta din luna octombrie 2013. La vremea respectiva a discutat cu ea si a spus ca se descurca singura, ea locuind cu prietenul ei. Mentionez ca eu sunt divortat de mama ei.
In luna decembrie am aflat ca fiica mea a facut plangere la procuratura pentru abandon de familie.
Cand am aflat, am depus actiune de micsorare pensie intretinere.
In data de 19 februarie 2015 am fost sunat de la politie sa ma prezint la sectie in data de 26 februarie.
In fine, daca stiam ca fata are pretentii depune.am cererea de micsorare pensie din luna ianuarie 2014.
In concluzie, nu am platit pensie de intretinere pentru ca, repet, fiica mea a spus ca nu mai are nevoie.
Exista o hotărâre judecatoreasca prin care ati fost obligat sa plătiți pensie, a cerut fata de când e studenta, nu? Aveți vreo dovada ca v-a zis ca nu are nevoie de ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major alexandra80 alexandra80 Buna seara.Am si eu o nelamurire legata de pensia alimentara.Sotul meu are o fiica de 18 ani.De la varsta de 6 ani pana la 18 ia platit o pensie de 500 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dupa terminarea liceului oszi oszi Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere copil ContSters101235 ContSters101235 De doua ori nu am platit pensia de intretinere a copilului, lunar, din cauze obiective, ci la 3 luni, 450 ron, bani platiti in avans (in ianuarie, am platit ... (vezi toată discuția)