avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere copil

De doua ori nu am platit pensia de intretinere a copilului, lunar, din cauze obiective, ci la 3 luni, 450 ron, bani platiti in avans (in ianuarie, am platit pentru ianuarie, februarie, martie). Pensia fiind stabilita la 150 ron lunar. Pot avea probleme? Pot fi denuntat pentru abandon de familie?
In hotarare, instanta spune; ".............obliga paratul la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului in cuantum de 25% din venit, incepand cu data introducerii actiunii..........si pana la majoratul minorului." Nu mentioneaza nicaieri ca trebuie platit lunar.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters101235, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 12:05, 30 Octombrie 2009
Daca nu aveti sume restante cu titlu de pensie de intretinere, nu puteti fi acuzat de abandon de familie. Ar trebui sa tineti cont de faptul ca pensia de intretinere este destinata nevoilor curente ale minorului, are caracter succesiv, iar instanta va obligat la aceasta prestatie lunar, nu odata la trei luni.
Este bine sa va achitati de obligatiile legale de intretinere impuse de lege, lunar.. Neplata pensiei de intretinere timp de doua luni consecutiv este pedepsita.Incercati sa va achitati de aceasta indatorire asa cum prevede hotararea, pentru a fi scutit de neplacerile care se pot ivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC Buna ziua, vreau o lamurie,daca se poate: fostul sot nu a platit pensia alimentara de mai bine de 4 ani...copilul are acum 7 ani iar el a platit doar cateva ... (vezi toată discuția)
Nu am platit pensia la timp.ce risc? ContSters128911 ContSters128911 Salutare! Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-( Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara mancipri mancipri cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ? (vezi toată discuția)