avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am nascut in 24 Octombrie 2014.
Am depus dosarul pentru primire indemnizatie de crestere copil pana la un an pe 8 decembrie impreuna cu cel pentru alocatia de stat.

Prima plata a sosit pe 17 Februarie insemnand alocatie de stat pentru lunile Nov 2014-Ian 2015 si indemnizatie crestere copil pentru perioada din care am depus dosarul 8 Decembrie- Ianuarie 2015. Mi s-a spus de la relatii cu clientii la agentia nationala pentru plati si inspectie sociala ca indemnizatia lunii Nov nu o voi primi retroactiv deoarece am depus dosarul abia in 8 Dec.

Este corect asa? Stiam ca ambele indemnizatie si alocatie se platesc retroactiv.
Va rog frumos sa ma lamuriti daca este ceva de facut in cazul meu.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 22 Februarie 2015
OUG 111/2010
art. 15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:

a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)–c).
....

Dvs ati beneficiat de concediu de maternitate?
Am beneficiat de concediu prenatal si postnatal.
Concediul postnatal incheindu-se pe data de 7 Decembrie.
Mergeti la AJPIS cu textul de lege si aratati-le ca ati depus dosarul in termen.

De asemenea, puteti sesiza ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială , email: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pt 2 copii antochiedumitru antochiedumitru Buna ziua beneficiez de concediu crestere copil de la 3 la 7 ani cu primul copil si in 22.04.2013 a venit pe lume al 2 copil .Am depus dosar de indemnizatie si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie retroactiv amela0382 amela0382 Buna ziua, Sunt studenta mamica a carei dosar pentru indemnizatie s-a aprobat.Mi-am depus dosarul in martie si ieri 20 mai am primit primii banuti.600 ron ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar alocatie de stat pentru copii si indemnizatie pentru cresterea copilului Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Am nascut in data de 29.03.2016 si din neglijenta am depus dosarul pentru acordarea alocatie de stat pentru copii abia in data de 07.07.2016, ... (vezi toată discuția)