avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Va rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea speta:
In baza unui titlu executoriu constituit printr-un bilet la ordin,creditorul a solicitat executarea silita a debitorului in vederea recuperarii unui prejudiciu in valoare de 200.000 lei. A avut loc o executare silita imobiliara :o casa dintr-un sat, pe care eu am cumparat-o in 2013, la licitatia organizata de executorul judecatoresc, achitand pretul de 10.000 lei. Acesta a intocmit actul de adjudecare iar in baza acestui act am intabulat dreptul meu de proprietate, obtinand de la OCPI extras de carte funciara din care rezulta ca sunt proprietarul imobilului. Debitorul a facut contestatie la executare (executarea n-a fost suspendata!) si a obtinut anularea executarii pe motiv ca executorul n-a emis somatiunea de executare prevazuta de art. 61 din Legea nr.58/1934, fiind emisa doar somatia intocmita de executorul judecatoresc in baza art. 387 Cod proc. civila. Creditorul a solicitat executorului reluarea executarii silite, acesta a emis somatiile prevazute de lege, a trimis adrese la primarie in vederea identificarii bunurilor debitorului. I s-a raspuns ca nu mai are bunuri. Eu am fost un cumparator de buna-credinta . Singurul motiv pt care s-a admis contestatia debitorului este acela ca executorul nu a emis somatiune prevazuta de legea cambiei si biletului la ordin. Cu toate acestea, anulandu-se formele de executare silita, exista pericolul de a-mi pierde dreptul de proprietate asupra casei cumparate in 2013 la licitatie? In acest caz, cum imi recuperez banii cu care am cumparat casa? Ce pot sa fac in aceasta situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:20, 24 Februarie 2015
Bună ziua,


Nu există niciun pericol, deja ați pierdut imobilul pentru că toate actele de executare, inclusiv Actul de adjudecare, au fost anulate.Veți primi banii înapoi, de la creditor, de asemenea, aveți posibilitatea să cereți si cheltielile cu intabularea.
O altă variantă ar fi să vă prezentați la licitație și să adjudecați din nou imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie cambiala ContSters76996 ContSters76996 Buna. As dori sa stiu daca dupa investirea BO ,blocarea conturilor datornicului,este nevoie de somatie cambiala si ce inseamna aceasta? Cu multumiri... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)