avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua,
As dori un sfat in problema urmatoare: fiica mea, acum in virsta de 19 ani, s-a mutat acum 2 ani la prietenul ei (deci, cind inca era minora), impotriva vointei mele, ademenita si incurajata de acesta si de parintii lui.
De aproape o jumatate de an, prietenul ei a lovit-o de mai multe ori. Ea mi-a spus mie acest lucru abia acum 2 saptamani. Mentionez ca fiica mea este studenta in anul I. Prietenul ei, de 23 de ani, nu face nimic-nu invata-nu a luat nici macar bacalaureatul si nici nu munceste. Este intretinut de mama lui-la fel ca si tatal, care nu munceste de 12 ani, si este alcoolic.
Prietenul ii reproseaza ca face "doar facultate" si ca "asta e usor".
Ea nu vrea sa il paraseasca, desi in fata mea a recunoscut ca i-a dat cel putin 20 de motive sa o faca.
Eu, ca mama, sunt f. ingrijorata pentru fiica mea. Stiu ca lovirea se pedepseste conform Codului penal, si ea stie, insa continua sa locuiasca la el. Mentionez ca mama lui are grad militar de colonel si lucreaza la DNA.
Fiica mea imi cere sa nu spun nimic, mai mult, cind vine cu el in vizita, sa ma port frumos cu el!
Intrebarea mea este: ce pot face in situatia aceasta, cum sa accept sa fiu complice la agresiunea la care este supusa ea-ca asta e, pina la urma!
V-as fi recunoscatoare pentru un sfat.
Mentionez ca sunt mama singura, de 20 de ani am divortat de un barbat alcoolic care nu si-a dorit copii. Din pacate, nimeni din familia noastra nu mai traieste si acesti indivizi au profitat din plin de situatia noastra-ca suntem 2 femei singure.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Heather , utilizator 13:38, 24 Februarie 2015
Buna ziua! Din pacate pentru dvs., nu prea aveti ce face in aceasta situatie din punct de vedere legal. Referitor la violentele la care este supusa fiica dvs., doar ea este in masura sa depuna plangere penala impotriva agresorului, eventual sa se mute de la domiciliul acestuia, insa atat timp cat fiica se complace in aceasta situatie nu puteti decat sa fiti alaturi de ea, sa o convingeti sa aleaga cea mai buna solutie pentru viitorul ei.
Va multumesc, asa intuiam si eu, si aceasta incerc si eu sa fac, in casa noastra a avut toate conditiile-a avut o viata de familie armonioasa-fara violenta. Eu tocmai aceasta m-am straduit sa-i ofer-precum si o pregatire si o educatie corespunzatoare. Din pacate, de 2 ani de cind a intervenit aceasta familie in viata noastra, totul s-a destramat-cel putin in prezent.
num ai fata poate face ceva, este majora
Va multumesc, este asa cum banuiam si eu.
Puteti sa va incurajati fata sa isi continue studiile.
Puteti sa aveti o usa deschisa pentru ea in orice conditii.
Puteti sa va conformati cererii ei si sa va purtati frumos cu "prietenul" ei cand vin in vizita.
Puteti sa o ascultati cand vorbeste cu dvs, fara sa ii reprosati nimic.
Ideea e ca nu s-a dus totul pe apa sambetei: fata dvs inca este in scoala, inca vorbeste cu dvs.

Alte discuții în legătură

Vecini indiscreti si bagaciosi giove giove Buna ziua. Am 23 de ani, sunt o fata normala, absolventa, angajata si locuiesc in Bucuresti, cartier linistit, in apartamentul in care pana anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie-ordin de protectie DidinuSFI DidinuSFI Buna Seara! Ma numesc Florin si am 22 de ani . Locuiesc impreuna cu parintii mei. De cand ma stiu m-am confruntat cu violenta in familie. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Mama vs tata dana603 dana603 Buna ziua. Suntem un cuplu in divort. In cuplul nostru avem si o minora de 13 ani. De cand au inceput efectiv procedurile de divort, minora asculta si respecta ... (vezi toată discuția)