avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie-Ordin de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie-Ordin de protectie

Buna Seara! Ma numesc Florin si am 22 de ani . Locuiesc impreuna cu parintii mei. De cand ma stiu m-am confruntat cu violenta in familie. Tatal meu este agresorul iar mama mea este victima. Mama mea a fost agresata fizic, verbal, psihic... in toate felurile cu putinta. Locuim in casa parintilor mamei mele pe a caror nume este si casa. De trei luni agresorul a suferit un atac cerebral vascular si de atunci nu mai are voie sa bea alcool si are o gramada de pastile de luat . Cu toate acestea el continua sa o ameninte verbal si o termina psihic. E o relatie agresor-victima in care el o joaca psihic pe ea. Acum ii vorbeste frumos si peste putin timp o agreseaza verbal. De ceva timp am inceput sa am probleme psihice din cauza acestei situatii care dureaza de foarte multi ani. Mi-am dat seama de ceva vreme ca mama mea ma minte si ca nu imi spune tot ce i se intampla , de frica. Acum doua zile am avut o confruntare directa cu tatal meu in care i-am reprosat foarte multe si i-am spus ca nu are voie sa se atinga de nimeni din aceasta casa. El continua pe ascuns sa o ameninte si sa isi bata verbal joc de ea. Ea imi ascunde dar mi-a recunoscut ca s-a saturat si ca vrea sa depuna plangere la politie impotriva lui.
*Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a obtine ordinul de protectie, atat eu cat si mama, si daca putem sa-l dam afara de aici din casa parintilor mamei mele. Ce sanse avem ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DidinuSFI , utilizator 11:43, 14 Martie 2017
"E nevoie doar să completezi o cerere tip, care se depune la Judecătoria de pe raza teritorială în care ai domiciliul sau reşedinţa. Cererea poate fi introdusă personal sau, cu acordul tău, de către un procuror sau de o persoană de la serviciile sociale care se ocupă de violenţa în familie. Nu trebuie să plătești nimic pentru că cererea este scutită de taxa de timbru judiciar. Dacă vrei să fii asistat sau reprezentat de avocat, trebuie să soliciţi acest lucru la Judecătorie printr-o altă cerere. Prin ordinul de protecţie, judecătorul poate decide:
a) să evacueze temporar agresorul din locuinţa familiei chiar dacă agresorul este proprietarul locuintei.; "
Atentie: pentru obtinerea acestui ordin aveti nevoie de probe dar si de martori care sa confirme comportamentul agresiv al tatalui.
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de hartuire... andreeatudor21 andreeatudor21 Am si eu o problema...ceva cam mare pentru mine. Mama mea a murit in august 2013, iar eu m-am mutat in casa parintilor mei in ianuarie 2014. Avand mai multe ... (vezi toată discuția)
Cum sa opresc violenta si cui sa ma adresez pentru asta? flory_mariutza flory_mariutza Buna! Povestea mea este asa... Parinti mei au o casnicie de mai bine de 25 de ani, in trecut au mai existat unele acte de violenta din partea tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Ordinul de restrictie d_costandache d_costandache fostul meu sot inca traieste impreuna cu mine si cei doi copii de 12 si 6 ani,dar pe timp ce trece este mai alcoolic si ne agreseaza verbal si psihic,vinde tot ... (vezi toată discuția)