Buna ziua , am si eu cateva intrebari referitoare la cum poti sa ataci actul de donatie .
In urma cu doua luni tatal si mama mea au facut un act de donatie catre fratele meu mai mic , in care ii donau imobilul si toate aferente acestuia . La o saptamana dupa , tatal meu a decedat si au inceput problemele . In prima faza fratele meu ne-a cerut sa mergem la notar si sa facem o DECLARATIE DE NEACCEPTARE SUCCESIUNE , deoarece nu putea sa ridice subventia (pe cap de animal) a tatalui meu fara semnaturile noastre , noi am fost de buna credinta si am mers si am semnat . Dupa ce s-a vazut cu toate semnate , sotia fratelui meu a inceput sa se poarte foarte urat cu mama mea , mai precis o jigneste nu ii face de mancare nu o ajuta in gospodarie si ce m-a suparat cel mai tare e faptul ca au mutat-o pe mama , din camera ei intr-o camera mica de 5mp unde i-au bagat un aragaz ,o canapea si un televizor.
Intrebarea mea e daca mai se poate ceva in privinta acelui act de donatie , daca noi ca frati nu mai putem , deoarece am semnat acel act de neacceptare a succesiuni , mama mai poate sa atace cumva acel act?
Nu am nevoie de un pai din munca parintilor mei dar vreau ca mama mea sa traiasca decent cate zile mai are .
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra , care cu siguranta imi vor fi de ajutor .
Mergeti si discutati cu avocatul. Un act de donatie poate fi anulat pentru ca au aratat nerecunostinta (se comporta rau cu mama), a donat totul unuia si nu a lasat nimic pentru ceilalti copiii (nu poti lasa unuia din copii totul si sa il dezmostenesti pe altul - rezerva succesorala) - dar trebuie facut proces. Mai sunt si alte motive - cautati in internet si studiati. Daca ati facut DECLARATIE DE NEACCEPTARE SUCCESIUNE s-a terminat totul - ati renuntat la orice mostenire si pretentie dupa tatal dumneavoastra. Dupa mama nu, pentru ca inca e vie.
Declaratia de renuntare la succesiune a fost urmata de emiterea unui certificat de mostenitor?
Fratele dvs. a dat declaratie de acceptare a succesiunii?
Daca acestea lucruri nu s-au intamplat, aveti posibilitatea sa revocati renuntarea dvs. in interiorul termenului de acceptare (1 an de la deces).
Daca s-a dezabtut deja succesiunea dupa tata, mama dvs. poate solicita revocarea donatiei in numele sau, pentru cota sa de 1/2.
Mostenire
sicutza40
in urma succesiunii facuta dupa decesul tatalui meu in actul de succesiune scrie:mama straina succesiune,eu 1/2 si fratele 1/2(am un singur frate).De curand ... (vezi toată discuția)
Mostenire
claudino
buna ziua,
bunicul meu are un act de mostenire dupa tatal lui, si nu stiu daca este bun...daca el este mostenitorul de drept sau trebuie sa deschid ... (vezi toată discuția)