avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna ziua,
bunicul meu are un act de mostenire dupa tatal lui, si nu stiu daca este bun...daca el este mostenitorul de drept sau trebuie sa deschid succesiune dupa strabunicul meu.
La puntul 1 - masa succesorala scrie asa: " terenul a fost dobandit de la CAP iar casa a fost construita cu sotia supravietuitoare prin contributie egala si comuna. Cealalta jumatate din imobil apartine sotiei supravietuitoarei. Restul de 1/2 (jumatate)din bunurile de mai sus formeaza cota bun comun al sotiei supravietuioare.

La puntul 2 - mostenitorii - apare bunicul meu "care accepta succesiunea in mod tacit in calitate de fiu cu cota de 1/1 (intreaga )masa succesorala."

si mai jos pe actul de mostenire scrie:
" sunt strain de succesiune prin neacceptare conform art. 700c. civ. " mama bunicului meu si fratele bunicului meu.

Prin acest act am inteles ca si mama si fratele au renuntat la mostenire...dar cadastristul imi spune ca nu este suficient, ca actul nu este bun si ca nu reprezinta un act oficial si ca nu poate face cadastru si intabulare pe el....ce ma fac...VA ROG SA MA AJUTATI :O
va multumesc

Cel mai recent răspuns: claudino , utilizator 10:58, 31 Iulie 2014
Buna ziua,
Vedeti cine a eliberat actul si mergeti la acea entitate sa-l legalizati.
Daca a fost eliberat de notariatul de stat va trebui sa va adresati Camerei notarilor publici de la resedinta de judet care va va elibera o copie legalizata.
Daca este sentinta judecatoreasca atunci mergeti la arhiva judecatoriei care a dat sentinta si o legalizati.
certificatul de mostenire este semnat la notariat in data de 27.05.1986 (si am 2 originale) si am inteles de la bunicul meu ca a semnat tot la acelasi notar ca mama si fratele lui renunta la mostenire (aceasta declaratie nu o am) credeti ca o sa gasesc atasata la dosar si aceasta declaratie a strabunicii mele?.
Ce imi mai trebuie?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
claudino, utilizator
Ma m uitat acum pe act si este emis de "Republica Socialista Romania Notariatul de Stat Sector Agricol Ilfov".
Unde as putea sa gasesc Camera notarilor publici? Ce anume sa cer mai exact? Legalizarea actului de mostenire...chiar daca il am 2 originale?
Va multumesc!
Buna ziua,
Daca actele sunt originale nu mai aveti nevoie de nimic
S-a dezbatut succesiunea de pe bunic si, respectiv, de pe urma tatalui dumneavoastra?
fara dezbaterea acelor succesiuni nu sunteti dumneavoastra proiprietarul ci bunicul decedat.
Inteleg ca doriti sa inscrieti bunul imobil pe numele dumneavoastra atunci dezbateti succesiunile de la bunic la dumneavoastra.
Succesiunea sa dezbatut dupa tata lu tataia, iar tataia traieste. Mai exact tataia vrea sa faca act de donatie catre mine.

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Probleme la succesiune ghiler ghiler Voi incerca sa prezint situatia pe scurt si sper clar. Strabunicul meu(vaduv) a depus o cerere pt reconstituire drep prop in 1991, insa la sf anului 1992 a ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire alinaduta alinaduta In 92 mama impreuna cu frati ei au dat o declaratie care suna cam asa \\" declar ca renunt la succesiune acestuia (bunica mea) si ca nu ... (vezi toată discuția)