avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la succesiune

Voi incerca sa prezint situatia pe scurt si sper clar.

Strabunicul meu(vaduv) a depus o cerere pt reconstituire drep prop in 1991, insa la sf anului 1992 a decedat.Titlu de prop a fost emis abia in 2003, insa pe numele strabunicului.
Bunicul ar fi facut un certificat de mostenitor,dupa strabunicul, prin 1993/94(din ce isi aminteste tata ca l-a auzit vorbind oricum inainte de 2003 cand s-a emis titlul de prop in discutie) insa nu stim unde si cum; nu apare in baza de date cu succesiuni care este consultata de notari.Bunicul a decedat intre timp(2004) si el.Intamplator, anul trecut deja-2016,tata a gasit niste copii ale titlului de prop.(printre care si legalizate) insa titlul original nu l-a gasit
.Am facut niste investigatii si intradevar terenul figureaza in toate registrele primariei pe numele strabunicului (cu siguranta nu a fost inclus in vreo eventuala masa succesorala ) inclusiv la taxe si impozite...unde am vazut ca are si impozitul platit?!!!.Aceasta din urma am lamurit-o rapid era achitat de persoana care lucra acest teren care neavand cui sa-i dea arenda ,macar a platit impozitul... :(;de asemenea am gasit inregistrat ca titlul a fost ridicat de bunicul,pur si simplu pe baza de buletin ca si fiu al propietarului din titlu.(nu au vreun act la dosar;de ex certif mostenitor..testament etc-doar copie dupa BI)

intrebare:
Cum trebuie sa procedeze tatal meu pentru a intra in posesie propriu zisa.Mentionez ca bunicul este unicul mostenitor al strabunicului si bunica a decedat inaintea bunicului.Tatal meu are un frate.
Se poate modifica titlul de prop avand in vedere ca s-a emis pe numele unei persoane decedate???.

P.S. Tatal meu si unchiul sunt plecati din sat de la varsta de 14/15 ani si nu mai au mari conexiuni cu zona de respectiva.

Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2017
ghiler, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:29, 1 Ianuarie 2017
Simpu - prin sucesiunie.
Buna ziua,
La multi ani!
Va sfatuiesc sa deschideti succesiunile succesive la un notar de pe raza judecatoriei pe raza careia a avut ultimul domiciliu strabunicul.
Notarul va face toate investigatiile pentru a afla daca s-au dezbatut succesiuni de pe urma strabunicului.
vor trebui dezbatute succesiunile de pe strabunicul si bunicul.
Va vor trebui acte de stare civila ale defunctilor si ale dumneavoastra.
oentru titlul original va trebui sa va adresati prefecturii pentru emiterea unui duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ordinul cu nr 192 din 1995 asupra dreptului de proprietate roscule roscule tata a mostenit pamant de la bunicu el a murit in 93 mama traieste am facut cerere in 1995 ptr stabilirea drep de prop. fiind singurul dintre frati si mama ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar pretul acestuia melinaR melinaR buna dimineata am o mare problema cu impozitul pe terenul agricol eu impreuna cu sotul meu si fata mea locuim in casa parinteasca din partea sotului problema ... (vezi toată discuția)
Acte terenuri, formalitati, mostenire,procedura luciano55 luciano55 Buna ziua as avea si eu o intrebare, acum vreo saptaman au aparut la mine la usa 2 persoane cautandu-l pe tatal meu(decedat in 2003)eu neffin acasa a ieist un ... (vezi toată discuția)