Buna ziua as avea si eu o intrebare, acum vreo saptaman au aparut la mine la usa 2 persoane cautandu-l pe tatal meu(decedat in 2003)eu neffin acasa a ieist un vecin si la intrebat despre ce e vorba,fara a i spune ca tatal meu e mort,acestia au spus k sunt colegi de munca cu niste rude ale tatului meu cu care numai tinem legatura si ca trebuiie sa vb cu tatal meu pt semnarea unor acte de sucesiune/mostenire pt niste terenuri din TR Severin(eu stau in buc)!vecinul lea dat nr meu si am primit un telefon imediat de la ruda respectiva din severin intrebandu-ma acelasi lucru despre tatal meu! insa in momentul cand a auzit ca este mort, parca sa simtit usurat si a incercat sa inchida cat mai repede!
Intrebarea mea este daca este vb de o sucesiune/mostenire la care avea dreptul si tatal meu banuiesc (de moment ce a trimis pe cineva din severin) faptul ca tatal meu a decedat duce automat la pierderea acelor drepturi de catre famile, pot face acea succesiune fara urmasii tatalui meu!
Nu am mai avut de a face cu chetsii de genul deci scuzati-mi lipsa de punctualitate, de asemenea as dorii sa stiu daca pot afla cumva de aici din Buc daca este vb de niste drepturi cuvenite si tatalui meu sau urmasilor lui!
Daca tatal dumneavoastră a decedat, veniti la succesiune in locul lui. Cel mai probabil este vorba despre succesiunea unui bunic sau străbunic. Procedând la dezbaterea succesiunii fara dumneavoastra risca sa obtina o hotarare judecătoreasca sau un certificat de moștenitor anulabil/ deci pe care le puteti anula ulterior in instanta.
Da, mostenitorii tatalui dvs. sunteti dvs. si eventual alti frati ( daca aveti).
Nu se finalizeaza existenta unui drept al defunctului prin deces in acest caz.
va multumesc, problema este in felul urmator, eu nu cunosc si nu am cunoscut niciodata rudele din partea tatalui,chemarea la sucesiune cine o face/ca este in interseul lor sa nu ma cheme daca o fac ei,si daca o fac fara mine (daca este posibil) eu nu voi afla niciodata, nu cunosc despre ce ternuri e vb sau despre ce mostenire!Nici tatal meu nu a facut nici un fel de sucesiune la randului lui! Da mostenirea ar fi din partea strabunicului meu re4spectiv unchiul tatalui meu!Exista vreo modalitate de a afla despre ce este vb de aici din Bucuresti!!!
Si de asemenea as dori sa stiu daca imi puteti spune daca autoritatea care se ocupa de aceste sucesiuni verifica daca tatal meu are mostenitori pt a fi chemat la sucesiune
Mostenire
izabelahanu
Buna seara,
As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sanse sunt intr-un caz de mostenire.
Este vorba de casa bunicilor mei, decedati amandoi, ultimul ... (vezi toată discuția)