avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune de uzucapiune

Buna ziua, va prezint urmatoarea problema : casa in care locuiesc a apartinut strabunicului meu si a sotiei sale, in urma morti a celor doi sa dezbatut o sucesiune ramanad mostenitori bunicul meu si cele doua surori care sunt plecate de 50 de ani din casa. Dealungul timpului bunicul a incercat sa le convinga sa ii semneze pentru casa dar acestea au refuzat.Intre timp bunicul a decedat si noi am aflat ca terenul pe care sa construit casa apartine Primarei desi avem o chitanta prin care strabunicul a cumparat o parte din teren de la un vecin si cealalta parte este mostenire de familie din generatie in generatie, nu am situt ca prin Ordinul Prefectului din 92 deveneam proprietari ai terenului.Intrebarea mea este urmatoarea: Daca putem prin actiunea de uzucapiune de 30 de ani sa chem in judecata primaria si cele doua surori si sa cer ca acestia sa fie decazuti din drepturi?
Mentionez ca se afla in viata bunica si cele 2 fete, iar noi locuim in acesta casa de 50 de ani timp in care am platit impozitul pe casa, utilitati si am avut grija de imobil.
Da, se poate.

Dar, cu siguranta vor fi anumite probleme cu chemarea in judecata a primariei.

Trebuie analizate toate aspectele, deoarece regula este ca actiunea in uzucapiune se indreapta impotriva unui proprietar neposesor. Dreptul de proprietate trebuie sa emane dintr-un titlu de proprietate, valabil la momentul inceperii perioadei de uzucapare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune locuinta nicolae_iliut nicolae_iliut Buna ziua, Va solicit sprijunul in rezolvarea urmatoarei probleme: Parintii mei locuiesc din 1967 in casa bunicilor lor ( strabunicii mei) decedati din 1966. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)