avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu niste informatii in legatura cu cazul meu.
Trebuie sa precizez de la inceput ca nu am permis de conducere, cu toate ca nu detin acest document am facut prostia de a ma urca la volanul unui autoturism si am circulat pe un drum public. Cazul meu se refera la faptul ca am lovit un scuterist in momentul in care am vrut sa intorc autoturismul, acesta nu este ranit. Autoturismul pe care il conduceam este proprietatea consoartei mele, iar eu urmez cursurile unei scoli de soferi.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1.Care ar fi pedeapsa maxima pe care as putea sa o iau.
2. Mai am voie sa dau de carnet ulterior
3.Va fi dosar penal
4.Pedeapsa va fi cu suspendare (mentionez ca sunt la prima abatere)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielp , utilizator 22:01, 17 Iunie 2009
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.cei ce solicita obtinerea permisului de conducere trebuie sa nu fi fost condamnati pentru infractiunile comise la regimul circulatiei pe drumurile publice . Aveti snase , fiind la prima abatere , sa primiti o pedeapsa mai blanda, insa , tinand cont ca ati provocat si accidentul.. depinde ce anume va stabili procuroril..
pedeapsa de la 1 la 5 ani va fi cu suspendare sau exista riscul sa fac puscarie pentru neglijenta mea?

Multumesc
in cazul dvs. cred ca vi fi cu suspendare.
Va multumesc si astept cu mare nerabdare si alte sfaturi
buna ziua ,
in cazul dvs va fi un dosar penal asta cred ca stiti nu trebuie sa va mai spun ,pedepasa va fi cu susendarea executarii deci nu veti face puscarie ,si aceasta daca nu aveti antecedente si aveti o atitudine procesuala sincera si recunoasteti fapta comisa o si regretati poate primiti sub minimul special prevazut de lege .
Pentru permis la 1 an de la raminerea definitiva a hotararii atunci veti mai face o data scola de soferi si urmeaza sa dati examen ,pina atunci nu .

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu si eu daca mai pot da de permis valytza valytza In urma a cateva luni am fost condamnat la 3 ani cu suspendare...pentru savarsirea unei fractiuni...de (furt calificat)...Unii spun ca pot da ...altii nu..Acum ... (vezi toată discuția)
Permis aacris aacris va rog sa imi spuneti daca am permisul anulat pe un an specific ca aveam categ. c d e pot da inacest timp pt b (vezi toată discuția)
Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)