avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi rutiere pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi rutiere pentru lipsa rovinietei

Daca ai fost amendat pentru lipsa rovinietei fiind "interceptat" prin alte mijloace decat controlul de rutina( exemplu camere de luat vederi) in cat timp de la constatare trebuie sa-ti trimita procesul- verbal de contraventie? Daca nu poti semna personal pt primirea procesului- verbal (esti plecat de 7 luni din tara) ce se poate intampla?.Ce proba pot solicita?(sa fiu convins ca este adevarat ce scrie in procesul-verbal).Ce lege reglementeaza regimul amenzilor?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: dionise1957 , utilizator 19:44, 23 Februarie 2015
PV contraventie trebuie comunicat in interval de 6 luni de la depistarea in trafic fara rovinieta
Daca nu semnati de primirea PV,daca nu achitati amenda in termen legal,autoritatea va declana responsabilitatea recuperarii sumei in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului dvs
Daca va aflati in termenul legal prevazut ,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala,in cuprinsul careia sa solicitati ca autoritatea in domeniu sa puna la dispozitie probele in temeiul carora a fost consemnat PV contraventie
In cazul mentionat opereaza dispozitiile regulamentului circulatiei pe drumurile publice si OUG nr 2/2001
Va multumesc pt. raspuns, dar persoana amendata , asa cum am mentionat este plecata din tara din iunie 2014 si nu este proprietarul nici unui autoturism. Eu( tatal lui ) nu pot intra in posesia p.v. sa-l pot contesta in justitie.Autoturismul a apartinut unei firme care mi l-a vandut mie dar eu nu l-am inregistrat pe numele meu , din diverse motive. Cum pot proceda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Rovinieta popescuam popescuam Buna ziua, In data de 24.06.2016 am plecat din Bucuresti, pe A2, uitand sa platesc rovinieta. Din cate stiu, pe A2, in dreptul centurii (km 12-km13), este un ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)