Locuiesc impreuna cu sotul si fetita noastra in apartamentul mamei-proprietate personala (locuieste si ea cu noi) - (amandoi avem buletinele la adresa respectiva); in toamna anului trecut, in urma unei discutii mai aprinse cu sotul, m-am apucat sa-i strang hainele ca sa si le ia si sa plece de acasa...toate bune si frumoase pana cand discutia a trecut la violenta si aici ma refer la faptul ca mama i-a tras o palma sotului meu iar eu i-am dat-o pe a doua (asta ca sa-l fac cumva sa-i dea drumul mamei,pt ca o tinea de maini). Ca sa para o victima, imediat a sunat la 112 si a chemat un echipaj de politie; a fost un teatru ieftin, deoacere si domnii politisti au sesizat ca era sub influenta alcoolului si ca incerca sa faca circ la orele 23 (chiar l-au intrebat de ce anume i-a chemat, iar raspunsul lui a fost ceva de genul "sa am si eu o hartie la mana cum ca am fost agresat" lucru care nu s-a intamplat, pt ca la plecarea echipajului n-a primit nimic). Dupa discutiile aferente situatiei, am inteles de la domnii politisti, ca nu am nici un drept sa-l dau afara pe sotul meu, deoarece are buletinul la adresa respectiva (o pot face doar cu hotarare judecatoreasca).
In data de 5.02 anul curent, am depus la judecatorie cererea de divort; sotul meu continua sa vina acasa cand vrea (sunt nopti cand nu-si face aparitia), nu contribuie cu nimic la cheltuielile de zi cu zi insa are pretentia cand ajunge acasa sa i se dea mancare etc.
Avocata angajata de mine pt procesul de divort m-a sfatuit sa-l evit cat pot de mult, sa ma abtin de la comentarii, sa plec de langa el atunci cand incearca sa dea nastere vreunui scandal etc. - practic sa astept pana se termina procesul de divort.
Intrebarea mea este : chiar nu-l pot da afara din casa pana nu se termina procesul de divort? sincer, nu-l mai suport in fata ochilor....tu n-aduci o paine in casa, iar eu sa platesc pt tine ce consumi.
Ba da, puteti cere ordin de protectie in instanta (este o actiune diferita de divort, care se judeca tot de catre instanta civila, desi dupa parerea mea are un vadit caracter penal) si instanta poate dispune sa fie indepartat din casa.
tin sa mai precizez cateva aspecte .... din nefericire pt mine, de cate ori s-a intamplat sa fiu agresata fizic de catre sotul meu, nu am facut nici un fel de reclamatie la politie; in cererea de divort am semnalat acest aspect, ca de altfel si faptul ca in urma cu 5ani am mai avut depusa o cerere de divort (pe aceleasi motive) dar pe care mi-am retras-o in speranta ca problemele vor disparea si totul va reveni la normal.
fetita a fost martora de cateva ori la agresiunile fizice cat si la unele scandaluri
pot cere acest ordin de protectie, chiar daca pana acum nu am sesizat nicaieri violenta? ma refer la reclamatii facute la politie
Nu stiu daca puteti proba cat sa obtineti un ordin de protectie. Nu prea aveti nevoie de el, mama in calitate de proprietyar oate cere evacuarea sotului dvs din casa ei.