avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna ziua.

Am si eu o intrebare. Astazi mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile.
Cand trebuie depusa demisia la Camera de Munca? In ziua in care s-a facut hartia de demisie sau dupa cele 15 zile de preaviz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina mc , utilizator 17:08, 16 Iunie 2009
Nu demisia se depune la ITM ci decizia de incetare a raporturilor de munca se depune in termen de 5 zile de la emitere, aqvand ca suport demisia.
1. Decizia de incetare a CIM prin demisie se emite dupa scurgerea perioadei de preaviz.
2. S-ar putea ca in perioada de preaviz salariatul sa aiba concediu medical si atunci perioada de preaviz se prelungeste.
Multumesc pentru raspuns!

Daca demisia este data cu data de 14 iunie incetarea perioadei de preaviz este 30 iunie, nu? Iar decizia de incetare se face in data de 1 iulie si pana pe data de 7 iulie trebuie depusa la Camera de Munca? Si demisia si decizia de incetare se fac in 3 exemplare, nu?
Mai trebuie facute alte hartii dupa depunerea deciziei si demisiei? Dupa ce perioada de timp imi pot ridica Cartea de munca, care sa afla acum la Camera de Munca. Multumesc!
Decizia de incetare se face in 2 exemplare ... intr-adevar, in practica se intocmesc 3 exemplare de decizie.
Depinde de volumul de munca al inspectorului respectiv, de exemplu, la Bucuresti se ridica cam in 2-3 sapt carnetul de munca.
1. Asa este cum spuneti dvs. (mai putin demisia care nu se multiplica).
2. Nu se mai fac alte hartii (daca doriti nota de lichidare o cereti angajatorului).
3. Mergeti la ITM (dupa ce ajunge acolo decizi de incetare a CIM) si va programeaza cand sa va duceti sa luati carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte munca Corina_c Corina_c Buna ziua. Mi-am dat demisia de la actualul loc de munca cu mentiunea ca voi respecta perioada de preaviz de 15 zile mentionata in contract. Maine va fi ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim, demisie, cercetare prealabila rrramor rrramor Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul ... (vezi toată discuția)