avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte munca

Buna ziua.

Mi-am dat demisia de la actualul loc de munca cu mentiunea ca voi respecta perioada de preaviz de 15 zile mentionata in contract. Maine va fi ultima zi de lucru aici. Doamna de la resurse umane cu care am vorbit mi-a spus ca va dura cam o luna jumatate pana sa imi elibereze cartea de munca de la ITM deoarece este f aglomerat acolo. De aceea m-a sfatuit ca la noul loc de munca sa dau o declaratie pe propria raspundere in care sa precizez ca am in curs de inchidere cartea de munca. Este suficienta aceasta declaratie? Cand ar trebui sa primesc decizia de incetare a contractului de munca? Tot peste o luna jumatate? In conditiile acestea nu am cum sa dovedesc la noul loc de munca faptul ca am incheiat toate socotelile. Poate doar cu nota de lichidare, dar stiu ca aceasta nu are nicio valoare juridica, este doar un acord intern. Ce alte acte ar trebui sa primesc de aici?
Cel mai recent răspuns: Corina_c , utilizator 17:33, 26 Aprilie 2010
asa este, cu nota de lichidare in original. Nu aveti ce acte sa primiti,
Decizia de incetare trebuie depusa in 5 zile la ITM, dupa inregistrare trebuie sa va dea un exemplar pe care il veti arata la noul loc de munca.
Trebuie depusa in termen de 5 zile de la inregistrarea demisiei sau in termen de 5 zile dupa incetarea perioadei de preaviz?
Decizia de incetarea a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii.

Carnetul de munca se elibereaza mai devreme de o luna jumatate ...de exemplu, in Bucuresti termenul este de 3 sapt ..
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cu scuzele de rigoare... "Decizia de incetarea a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii" se refera la emiterea carui act? Este prima data cand imi dau demisia si de aceea nu stiu cum se procedeaza exact. Este vreo problema daca primesc cartea de munca cu intarziere?

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca kpac kpac Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari. Mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca cu data de 1 octombrie, fara a fi nevoie sa stau in preaviz. Mi s-a dat ... (vezi toată discuția)
In cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal) dorali dorali am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ... (vezi toată discuția)